Toppene i Polaris Media går midlertidig ned i lønn på grunn av koronakrisa. Her ved konsernsjef Per Axel Koch (t.v), konstitutert finansdirektør Håkon Brækken og styreleder Torry Pedersen under presentasjon av konsernets resultater for fjerde kvartal i 2019.

Toppledelsen i Polaris kutter lønna - tillitsvalgte mener det ikke er riktig at ansatte skal gjøre det samme

Har blitt nevnt som et mulig tiltak hvis krisa varer lenge.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Medier 24 meldte mandag at konsernledelsen og andre toppledere i Polaris Media skal gå ned i lønn på grunn av de økonomiske konsekvensene av koronakrisa.

De har frivillig gått med på å redusere lønna med 10 prosent fra april til juni.

Konsernsjef i Polaris Media, Per Axel Koch, sier til Journalisten at det ikke har blitt foreslått at også ansatte skal gå ned i lønn midlertidig, men at dette har blitt nevnt som et mulig tiltak i framtiden for eventuelt å fordele byrden mellom de som er permittert og de som ikke er det.

– Hvis dette blir langvarig, kan det komme som et mulig tiltak. Men det er ikke noe vi bestemmer, men som vi må bli enige med klubbene om, sier Koch.

Kritisk til lønnskutt

Eirik Meling, leder for Norsk Journalistlags (NJ) konsernlag i Polaris Media, skriver i en melding til Journalisten at konsernutvalget har etter at ledelsen valgte å gå midlertidig ned i lønn, diskutert utvalgets holdning til spørsmålet.

Konsernutvalget består av tillitsvalgte i hele den norske delen av Polaris Media.

– Vi vil rose ledelsen for at de har tatt lønnskutt og for deres håndtering av situasjonen konsernet er i som følge av koronakrisa. Vi mener likevel ikke at det er riktig at de ansatte skal ta et tilsvarende lønnskutt slik situasjonen er nå. Selv om vi rammes hardt, så er Polaris Media et konsern med god økonomi, og som håndterer situasjonen godt, skriver han og legger til:

– Det er forskjell på at en leder med høy inntekt tar et slikt kutt og at en medarbeider med vanlig lønn gjør det samme. Dette synet har vi formidlet til klubblederne i konsernet og til konsernledelsen, som har tatt vårt syn til etterretning.

Permitteringer i Polaris Media Sør

Polaris Media eier mange region- og lokalaviser i store deler av landet, blant annet Adresseavisen, Sunnmørsposten, Trønderbladet, iTromsø, Harstad Tidende, Romsdals Budstikke, Fædrelandsvennen, Agderposten og Varden.

I forrige uke ble det klart at journalister i Polaris-avisene Lillesands-Posten og Lindesnes avis er permittert på grunn av fallende annonseinntekter.

På fredag ble NJs lønnsstatistikk for 2019 publisert. Sjekk her hva journalistene i de forskjellige mediehusene tjente i fjor.

Powered by Labrador CMS