«Vi har behov for å styrke oss i distriktene og i de mindre byene. Mange av disse stedene har vi utfordringer med Senterpartiet og gjerdet», heter det i et internt Ap-notat. Her er Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ap skjerper rutinene for å hindre at interne notater lekker ut til mediene

– De er ment for internt bruk og bør forbli det.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter at flere interne notater fra Arbeiderpartiets ledelse har lekket ut til mediene, skjerper partiet rutinene, skriver Dagens Næringsliv.

Torsdag omtalte VG et internt dokument fra partiets valgkampledelse om hvordan Gro Harlem Brundtland skulle brukes til å kapre velgere gjennom å angripe Frp-nestleder Sylvi Listhaug og statsminister Erna Solberg i valgkampen.

Fredag omtalte Dagens Næringsliv et annet internt notat hvor det kommer fram at Arbeiderpartiet er bekymret for at Senterpartiet blir større enn Ap i enkelte kommuner, at de vil samarbeide med borgerlig side og at de mobiliserer både LO i Fagforbundet for å hindre dette.

– Som et viktig ledd må derfor både LO og Fagforbundet utfordre Sp på hvor de vil samarbeide, kommer det fram av notatet som er utarbeidet for valgkampledelsen av Amund Vik i juli.

Fredag ettermiddag sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Dagens Næringsliv at partiet nå gjør tiltak og skjerper rutinene for å hindre at interne notater kommer på avveie.

– Det er mange dokumenter som skrives i en valgkampstab. De er ment for internt bruk og bør forbli det, sier Støre.

Powered by Labrador CMS