Odd R. Andersen i London. Foto: Kathrine Geard.

Batteriene ladet og objektivet pusset

Odd R. Andersen har flyttet fra London til Berlin. Nå skal han fotografere igjen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På nyåret for tre år siden trådte Odd R. Andersen inn i Associated Press’ kontorer i London. Da hadde han nettopp begynt som bilderedaktør i AP med ansvar for Europa, Midtøsten og Afrika.

Eksponering

Med på lasset som bilderedaktør fikk Andersen ansvaret for 260 medarbeidere. Dermed ble det lite tid til å bruke ferdighetene som pressefotograf. Derfor var det kanskje ikke så altfor vanskelig å takke ja da nyhetsbyrået Agence France-Presse ville ha ham til å være med på å bygge opp en ny organisasjon i Tyskland.

– Jeg har savnet å ta bilder, og det å være ute i felten og møte folk. For å si det litt flåsete; det er mye morsommere å bruke penger enn å spare dem, sier Andersen.

Helt uten ansvar for ansatte er Andersen ikke. Han er sjeffotograf og har direkteansvar for dekningen av Nord-Europa inkludert Skandinavia. Men på sikt blir det mer fotografering.

– Kanskje kommer jeg oftere hjem, sier han.

Snart

Sommerferie var det dårlig med i år. Mellom jobbyttet ble det akkurat tid nok til å pusse opp huset i London, for så å leie det ut. De knapt fire ukene han har vært på jobb har heller ikke bydd på de mest utfordrende eller morsomste jobbene. Snarere har de båret preg av innflytting og agurktid.

Men når organisasjonen i Tyskland er oppe og står, blir det andre boller.

– Når nettverket går av seg selv, så skal jeg brukes andre steder som utegående. Batteriene er ladet og objektivet pusset.

Powered by Labrador CMS