Aftenpostens magasin K mottar prisen for Årets magasin under medieprisutdelingen under Nordiske mediedager i Bergen i mai. Foto: Glenn Slydal Johansen

Årets magasin legges ned

Aftenposten legger ned kulturmagasinet K og to andre blader.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er Aftenposten selv som melder om nedleggelsene magasinene K, Bake og Aftenposten Oppvekst i dag. Årsaken skal være dårlig lønnsomhet.

– Det er et krevende mediemarked og annonsemarkedet er spesielt vanskelig. Det er forskjellige utfordringer for de ulike magasinene, sier direktør Andreas Finborud i Aftenposten forlag til Aftenposten.

Prisvinner

Magasinet K fikk så sent som under årets mediedager prisen Årets magasin. K kom ut første gang i april 2011. Opplaget er i følge Aftenposten rundt 17 000. 

Aftenposten Oppvekst ble lansert så sent som i februar i år. Magasinet tok over for Mamma som lagt ned i oktober i fjor på grunn av sviktende i inntekter. Det fikk dermed en kort levetid under nytt navn. Bake fikk komme ut i 2 år før det siste utgave publiseres før jul. 

Ingen fare for Historie

Det skal ifølge Aftenposten ikke være fare for nedleggelse Historie, som fikk prisen Årets nykommer på Mediedagene.

- Nei, de andre magasinene har lønnsomhet i seg. Veksten i forlaget har vært formidabelt. Når vi lanserer mye nytt, er det ikke alltid vi lykkes med alle magasinene. De andre magasinene er suksesshistorier. 

Forlagets øvrige utgivelser er Aftenposten Innsikt, Hyttemagasinet, Mat for Norge og Aftenposten Junior

Powered by Labrador CMS