Redaktør i Det Nye Karine Thyness takket resten av redaksjonen.

Det Nye er Årets Magasin

BERGEN (Journalisten):  Vant også prisen for Årets featuresak i magasinprisene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var kulturminister Linda Hofstad Helleland som delte ut hovedprisene nå i kveld på vegne av Mediebedriftenes Landsforening. 

Nytt i år er at kategorien Årets Magasin er endret til å omfatte både nett og papir. Bidrag som ble sendt inn ble derfor bedømt av tre ulike juryer. Først magasinjuryen, så digitaljuryen og til slutt av hovedjuryen.

– Betydningsfullt i 60 år

KK, Vi Menn, Det Nye og Lunch var nominert til prisen som Årets Magasin for 2015, og det var Det Nye som juryen falt på. Her er begrunnelsen:

– Årets magasin leverer innhold som støtter, inspirerer, utfordrer og løfter sine lesere. Med et sofistikert visuelt uttrykk inviterer de til dialog med leserne på en utmerket måte og evner å løfte saker til å bli større og viktigere enn bare en artikkel i bladet. De har full kontroll på egne lesere, og når en målgruppe få andre norske medier treffer.

– De tar sosialt ansvar og har mobilisert over 6.500 jenter til å sjekke seg for livmorhalskreft. I snart 60 år har de levert betydningsfull journalistikk til unge jenter som befinner seg i en identitetssøkende fase av livet – dette er imponerende!

Blør for drakta

Redaktør Karine Thyness ble utrolig glad og stolt over å ha vunnet prisen for Årets Magasin. Hun sa innledningsvis at hun ønsket at et Egmont-magasin vant prisen, og ble ekstra glad for at det var Det Nye som stakk av med prisen.

 – Det har vært et utrolig år! Må takke disse jentene her (redaksjonen) - de blør for drakta. Jeg må også si at det er utrolig gøy å jobbe i Egmont. Vi får masse space til å være oss selv, og får alltid backup om det er en rumpe for mye i magasinet, sier hun og hinter trolig til forsiden der Caroline Berg Eriksen viste rumpa, noe som skapte en del kritikk mot magasinet.

KK tok dobbelt

Magasinet stakk også av med prisen for Årets Featuresak for “Når mørket faller” - en reportasje om hvilke forhåndsregler unge jenter tar når de skal ut i nattemørket.

Magasinet KK var nominert til hele fem priser i forkant av utdelingen og stakk av med to av dem. Både for Årets Magasinfoto av Vetle Lid Larsen, fotografert av Geir Dokken, og Årets Portrett.

Suksesserien Skam stakk også av med to priser, blant dem hovedprisen Årets Nyskaping. 

 

Powered by Labrador CMS