Så glade ble VGs ansatte da VG ble kåret til Årets avis under medieprisen i Bergen. Foto: Paul Sigve Amundsen

VG årets avis

Tok med seg hovedprisen, igjen, samt seks andre priser under Medieprisene onsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

VG hadde allerede tatt med seg seks priser da turen kom til kåringen av Årets avis, på både nett og papir. Det var derfor kanskje ingen overraskelse at denne også gikk til VG.

I juryens begrunnelse heter det:

Årets Avis bygger sin virksomhet på en grundig journalistisk kultur. På en bemerkelsesverdig måte løser de daglig samfunnsoppdraget og setter nasjonal standard for hvordan nyheter formidles. I 2016 ble det satset kraftig på gravejournalistikken, noe som har resultert i et imponerende antall avsløringer som har endret norsk samfunnsliv. Samtidig klarer man å holde det daglig nyhetstrykket oppe og utvikler stadig nye produkter og plattformer for å fortelle historier.

VG har en redaktør med en tydelig ambisjon, som er sterkt tilstede og som selv setter seg ved tipstelefonen når det koker. Men dette er selvfølgelig en enorm lagseier! Her spiller alle avisenes medarbeidere hverandre gode.

VG mottok også denne prisen så sent som for to år siden. Den gang skrev juryen at avisen gjorde alt riktig. Det samme kan årets prisutdelingen altså igjen hinte om. 

Balanserer tungt og lett

Prisen for årets beste magasin gikk også til et magasin som allerede hadde hanket inn priser. Årets magasin ble ukebladet KK, som juryen mener behersker balansen mellom tungt og lett innhold på en mesterlig måte.

I juryens uttalelse heter det videre:

Magasinet har klart å transformere en tradisjonsrik merkevare fra papir til et ledende og lønnsomt nettsted. De evner å tiltrekke seg lesere fra fleregenerasjoner gjennom å være tro mot merkevaren, samtidig som de klarer å fornye journalistikk og presentasjon digitalt. På en unik måte har de etter langsiktig og grundig arbeid klart å lage sitt eget univers og skaper engasjement hos leserne både på papir, på nett, i skiløypa og i løpetightsen. Årets magasin er mye mer enn et magasin – årets magasin er KK.

Skjermdump fra Adresseavisen Klasse 10 C

Unikt innblikk

Adresseavisen kunne ta med seg prisen for Årets nyskapning for prosjektet Klasse 10C. Et prosjekt juryen mener er et resultat av omfattende planlegging og solid gjennomføring

– Ved hjelp av egendesignede tekniske løsninger og grundige etiske vurderinger fortelles historier fra en ellers lukket hverdag. Intervjuobjektene fremstilles på en god og troverdig måte. Man tar målgruppen på alvor og møter dem på deres hjemmebane. Prosjektet gir et unikt innblikk i hvordan dagens skolehverdag er og oppleves. Med involvering av elevene på alle plattformer står Klasse 10C frem som et imponerende journalistisk prosjekt, avslutter juryen.

 

Powered by Labrador CMS