Ingen AP-medarbeidere ble skadet, da Trump-tilhengerne gikk til angrep.

«CNN sucks» ropte mobben – og gikk til angrep på Associated Press

Journalister ble mål for sinte Trump-tilhengere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tilhengere av president Donald Trump gikk til angrep på journalister og knuste kamerautstyr under opptøyene i den amerikanske hovedstaden onsdag.

Et bilde den amerikanske tv-journalisten Samantha-Jo Roth har delt på Twitter, viser også at noen har ripet inn «Murder the media» i døra på kongressbygningen.

New York Times skriver at flere journalister som dekket opptøyene ute i gatene, ble omringet av truende pøbler – og at deres kollegaer som var inne i selve kongressbygningen da angrepene startet, måtte holde seg innestengt i opptil flere timer.

Denne videoen fra Bloomberg-journalist William Turton viser hvordan demonstrantene går til direkte angrep på en gruppe journalister. Enkelte slår mot journalistene med stenger.

Ifølge New York Times ropte deler av mobben «CNN sucks», før de ødela og knuste kamerautstyr som var merket med klistremerker som viste at de tilhørte nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Ingen AP-medarbeidere skal ha blitt skadet, skriver avisen.

– Journalister og nyhetsmannskap som dekker disse begivenhetene, som er av største offentlig interesse, må kunne gjøre det fritt og trygt, med støtte og beskyttelse av politi, uttaler Joel Simen, direktør for Committee to Protect Journalist (CPJ) i en pressemelding.

Han peker på at det er en reell mulighet for eskalerende angrep på media.

– Vi oppfordrer journalister og nyhetsorganisasjoner til å ta alle forholdsregler.

Resultatet etter mobbens angrep. Flere journalister skal ha blitt angrepet under gårsdagens opptøyer.
«CNN suck» ropte demonstrantene.
Powered by Labrador CMS