Store sprik i TV 2-vurdering

Prognosene til ledelsen er betraktelig mørkere enn eksterne økonomers.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Journalisten har tidligere fortalt at klubbene i TV 2 har hyret inn eksterne økonomer til å gå gjennom økonomien i TV 2, og prognosene ledelsen opererer med. Torsdag forelå rapporten.

I verste fall

Det er NHH-økonomene Øystein Foros og Kenneth Fjell som står bak utarbeidelsen av rapporten for klubbene, og leder i Klubb2 Baard Zakkariassen forteller at i forhold til økonomien i TV 2, er rapporten på linje med ledelsen.

– I prognosene er det stort sprik fra det ledelsen sier og det som står i rapporten, sier Zakkariassen.

– Så har ledelsen svartmalt utsiktene?

– Jeg tror det kan kalles et worst case scenario. Prognoser er i beste fall kvalifisert gjetning, at det kom til å være forskjeller, er ingen stor overraskelse.

Bakgrunn

Rapporten som ble overlevert torsdag, har fortsatt noen små justeringer igjen før den virkelig blir endelig. Så vil ledelsen få sin kopi på fredag.

– Nå skal vi bruke dette som bakgrunnsmateriale i videre samtaler med bedriften. For de blir nødt til å dokumentere at det er behov for alle tiltakene de har sagt det er behov for.

– Jeg synes det er oppsiktsvekkende at det blir referert fra denne rapporten før den er oversendt ledelsen som tross alt har betalt for deler av rapporten, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2. Han forteller at han ikke ønsker å kommentere rapporten før han har mottatt den.

Powered by Labrador CMS