– Dette er utrolig spennende, sier administrerende direktør Tine Austvoll Jensen i Discovery Network Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Discovery og BBC satser på felles strømmetjeneste

– Skal tilby det aller beste av natur- og vitenskapsdokumentarer.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Discovery og BBC har på hver sitt hold stor tyngde når det kommer til natur- og vitenskapsdokumentarer. Nå satser de på en felles strømmetjeneste, fremgår det i en pressemelding fra Discovery.

De kjente seriene «Planet Earth» og «Blue Planet» er med på det som skal bli et globalt tilbud, og det skal være snakk om en tiårsavtale.

Tjenesten, som skal drives av Discovery, skal også tilby nye dokumentarserier, samt ha et massivt innholdsarkiv innen temaer som natur, vitenskap og teknologi.

– Dette er utrolig spennende. Her er det to tungvektere innen dokumentar og fakta som forener krefter, og den nye tjenesten skal tilby det aller beste av natur og vitenskap, alt samlet på ett og samme sted, sier Tine Austvoll Jensen, administrerende direktør i Discovery Networks Norway.

Discovery og BBC har en lang historie når det gjelder samarbeid rundt TV-produksjoner. Da Discovery Channel først gikk på lufta i 1985, var det med flere av BBCs programmer i bakhånd. Senere, i 1997, kom TV-nettverket Animal Planet, som var et samarbeidsprosjekt mellom de to aktørene.

Sammen har de også gitt oss store konsepter som «Walking with Dinosaurs» (2000), «Blue Planet» (2002), «Planet Earth» (2007) og «Life» (2010).

Powered by Labrador CMS