Før eskaleringen hadde vi det bedre enn 99 prosent av alle palestinere, skriver BBC-korrespondent Rushdi Abualouf. Nå er familien på flukt. Abualouf stiller fremdeles på jobb.
Før eskaleringen hadde vi det bedre enn 99 prosent av alle palestinere, skriver BBC-korrespondent Rushdi Abualouf. Nå er familien på flukt. Abualouf stiller fremdeles på jobb.

BBCs korrespondent i Gaza tilbringer nettene i et telt

Familien rammet av droneangrep.

Publisert

– For to dager siden døde nesten kona og barna mine, skrev Rushdi Abualouf 21. oktober.

Den palestinske pressemannen, som har jobbet for BBC i rundt 20 år, er en av få journalister som for tiden rapporterer fra innsiden av Gaza. Han har også dukket opp i NRKs sendinger den siste uka.

Samtidig som han fremdeles stiller på jobb, forteller Abualouf at han og familien hans rammes av israelske angrep på lik linje med andre sivile i Gaza.

– Klamrer seg til beinet mitt

Familien har måttet flykte sørover fra Gaza by, og Abualouf forteller om å stå uten anelse om hvor familien skal finne husrom. Fire ganger på to uker har de måtte flykte videre etter israelske advarsler om luftangrep.

Senere skriver journalisten at huset der familien hans oppholdt seg ble rammet av et israelsk droneangrep. Kona ble truffet i hodet av steinsprut, men fikk heldigvis kun mindre skader. De to tvillingdøtrene på ni år ble traumatiserte av hendelsen, skriver han.

– Døtrene mine klamrer seg til beinet mitt og klemmer seg inntil meg, de gjør hva som helst for å føle seg trygge. Det kommer til å ta lang tid før de kommer seg, og de kommer til å trenge mye støtte, skriver Abualouf. 

– Ikke bare en BBC-reporter

Selv tilbringer han for tiden nettene i et telt nær et sykehus ved Khan Younis, sør på Gazastripen.

Senest lørdag, etter at nett- og telefondekning gikk ned i Gaza, rapporterte Abualouf for BBC via satelitt. På Twitter/X legger han jevnlig ut bilder og videoer fra krigshverdagen i Gaza.

– Rushdi er ikke bare en BBC-reporter. Han bor på Gaza og er en dedikert far. Nå bor han i telt, og barna trygler om å få dra hjem til Gaza by i nord. Og han får seg ikke til å si at de ikke kan dra tilbake, fordi hjemmet kanskje ikke er der lenger, sier BBCs sjefskorrespondent Lyse Doucet i en BBC-podkast.

Hun legger til:

– Han vet at han må beskytte familien, men føler også at han må beskytte journalistikken sin.

Powered by Labrador CMS