Mediefolk:

Kyrre Lien blir VGs stringer i Midtøsten, med base i Beirut.

– Veldig takknemlig for at VG satser på en som har jobbet mest som fotograf

Kyrre Lien blir VGs Midtøsten-reporter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kyrre Lien (30) blir VGs nye reporter i Midtøsten. Det skriver VG i ei pressemelding.

Lien skal det neste året ha base i Beirut, der han etterfølger VGs nåværende reporter Amund Bakke Foss.

Lien er fotojournalist i bunn, med bachelor i fotojournalistikk fra Oslo Met, men har om frilanser laga journalistikk i både stillbilder, video, lyd og tekst.

Han har allerede lang erfaring fra konfliktområder, blant annet gjennom sitt langvarige prosjekt fra krigen i Øst-Ukraina, som var en del av Norwegian Journal of Photography, og flere turer og opphold i Midtøsten.

I 2014 vant han Årets bilde med et bilde fra Gaza.

– Kyrre har som fotojournalist og frilanser dokumentert konflikter, hendelser og hverdagsliv i mange urolige hjørner av verden, og vi ser frem til at han nå skal gi denne tilstedeværelsen til VGs lesere fra Midtøsten, sier nyhetsredaktør i VG, Tora Bakke Håndlykken, ifølge pressemeldinga.

Lien selv er glade for at VG satser på en fotojournalist til jobben.

– Jeg er veldig takknemlig for at VG satser på en som har jobbet mest som fotograf. Det å kunne jobbe tettere på hele den journalistiske prosessen, fra research og opptak til etterarbeid, tekst og presentasjon, er noe jeg gleder meg veldig til, sier han ifølge pressemeldinga.

– Kyrre er allerede en rutinert utenriksreporter, med bred erfaring fra felt. Han har store kunnskaper om regionen og vi er trygge på at han vil evne å lage journalistikk som står ut - fra et område der det er viktig for oss å sette journalistiske fotavtrykk, sier nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken.

De siste årene har blant annet Nilas Johnsen, Ingeborg Huse Amundsen og Amund Bakke Foss vært VGs reportere i Midtøsten. Disse har vekslet mellom å rapportere med base i Istanbul og Beirut. VG velger nå å videreføre plassering for sin nye stringer i Libanon.

Lien selv sier han ønsker å formidle nyansert journalistikk og engasjerende historier.

– Jeg er spent på å bo i Beirut. Situasjonen der er jo ekstremt krevende for lokalbefolkningen, med politisk krise, inflasjon og en økende håpløshet. Men journalistisk tror jeg det er viktig å ha en tilstedeværelse der i tiden fremover.

Powered by Labrador CMS