Dean Baquet er sjefredaktør for nyhetsavdelingen i New York Times.
Dean Baquet er sjefredaktør for nyhetsavdelingen i New York Times.

New York Times ventet 19 dager før de publiserte beskyldninger mot Biden

Redaktøren forteller hvorfor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I et intervju med New York Times’ mediespaltist Ben Smith, svarer sjefredaktør Dean Baquet på hvorfor det tok 19 dager før avisen publiserte en artikkel om alvorlige beskyldninger rettet mot tidligere visepresident Joe Biden, som ligger an til å bli demokratenes presidentkandidat.

25. mars fortalte en tidligere medarbeider i Senatet i en podkast at Biden skal ha seksuelt trakassert henne i 1993. Først to og en halv uke senere ble saken omtalt i NYT.

Sjefredaktør Baquet må i intervjuet blant annet svare på hvorfor avisen ikke laget en kort nyhetsartikkel da saken ble kjent. Noe avisen også er blitt kritisert for i sosiale medier. «Hvor er New York Times?», var det mange som spurte på Twitter.

– Jeg forstår argumentet. Bare lage en kort, enkel nyhetssak. Men jeg er ikke sikker på om en kort nyhetsartikkel ville ha hjulpet leseren å forstå.

Redaktøren får også spørsmål om timingen. I løpet av perioden hvor NYT ikke publiserte, har Bidens motkandidat Bernie Sanders trukket seg fra nominasjonskampen.

– Vår hovedforpliktelse er å fortelle en sensitiv og følsom historie så riktig som mulig, sier Baquet.

Smith vil også vite om Baquet, hvis han skal følge sitt eget hjerte, føler motvilje mot å promotere en sak som kan skade Bidens sjanse til å vinne over Donald Trump i det neste presidentvalget.

– Jeg kan ikke gjøre den typen kalkuleringer, svarer Baquet. Som legger til at gjør man det, er man ikke lenger en journalist, men en politisk aktør.

Les hele saken hos New York Times.

Powered by Labrador CMS