Tidligere Breitbart-redaktør og Trump-rådgiver Steve Bannon blir trekkplaster for Nordiske Mediedager i Bergen. Her er han fotografert i Roma i februar i år. Foto: Reuters / NTB scanpix

Steve Bannon til Nordiske Mediedager i Bergen

Omstridt trekkplaster til Norge.

Publisert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Tidligere Breitbart-redaktør og Trump-rådgiver Steve Bannon blir trekkplaster for Nordiske Mediedager i Bergen.

– Han har ikke lagt noen føringer på hva som kan snakkes om, men vi har fortalt ham om hva vi har lyst til å snakke med ham om, sier festivalsjef Guri Heftye i Nordiske Mediedager til Dagens Næringsliv.

Hun bekrefter at Bannon blir en av hovedattraksjonene under Nordiske Mediedager i Bergen som arrangeres fra 8. til 10. mai.

I 2016 ble han hentet inn for å lede Donald Trumps presidentvalgkamp, og ble presidentens sjefstrateg. Etter åtte måneder i jobben, måtte han gå av. Han arbeider nå med å fremme høyrepopulistiske strømmer i Europa før EU-valget i mai gjennom Brussel-baserte The Movement.

Ifølge Heftye har konferansen ønsket seg Steve Bannon som gjest både fordi han var med på å endre det politiske landskapet i USA, men også fordi han utviklet Breitbart fra å være en ukjent nisjeside, til å utfordre de store, etablerte mediene.

– Han kaller tradisjonelle medier for «the opposition party», mens Donald Trump kaller mediene for «enemy of the people». Dette er selvfølgelig dypt problematisk. Krigen fra høyrepopulister mot mediene er selvfølgelig noe vi vil ta opp under intervjuet, sier Heftye.

Powered by Labrador CMS