Medforsvarer Bernt Heiberg (t.h.) mener kjennelsen er uheldig for opplysningen av Bertheussen-saken. Her med forsvarer John Christian Elden.

Bertheussen-forsvarerne om mediekjennelsen: – Uheldig

Misfornøyd med at mediene slipper å utlevere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Oppdatering torsdag kl 15:30: Medforsvarer Bernt Heiberg opplyser at de har funnet ut at de ikke har anledning til å anke selve kjennelsen. Kun en kjennelse som hadde pålagt utleveringsplikt, kunne blitt anket. For andre tilfeller blir man henvist til å eventuelt bruke kjennelsen som ankegrunn til selve dommen.

Setningen «vurderer å anke» er fjernet fra tittel.

Torsdag morgen kunne Journalisten fortelle at Oslo tingrett ikke pålegger Dagbladet og NRK å utlevere e-poster knyttet til saken mot Laila Anita Bertheussen.

Retten anser ikke den samfunnsmessige betydningen av opplysningene i e-postene som store nok til å sette tilside pressens kildevern.

Samtidig står det i kjennelsen at retten ikke er i tvil om at e-postene kan ha betydning som bevis.

Det har advokat Bernt Heiberg, som forsvarer Bertheussen sammen med John Christian Elden, registrert.

– Vi merker oss at retten mener det er helt klart at e-postene kan ha betydning som bevis i saken, og holder åpent om de kan være av vesentlig betydning for oppklaring av saken. Der er vi helt enige i rettens vurderig, sier Heiberg til Journalisten.

Han fortsetter:

– Når det gjelder avveiningen som er gjort av kildevernet kontra rettferdig rettergang, kommer retten til motsatt konklusjon enn oss, og det tar vi til etterretning. For oss var hovedpoenget med begjæringen å søgre for at saken i størst mulig grad blir opplyst for dømmende rett, og vi mener det er uheldig at så ikke blir tilfelle.

Torsdag formiddag, før kontrabeskjed om ankemulighetene, opplyste Heiberg at forsvarerne ville vurdere anke de nærmeste dagene.

– Nå nærmer vi oss jo slutten på hovedforhandlingen, og en henvendelse oppover i rettssystemet kommer nødvendigvis til å ta tid. Det blir også en del av vurderingsgrunnlaget vårt, avslutter forsvarsadvokaten.

Saken mot Bertheussen har rettsfri hele denne uka, men fortsetter etter planen i Oslo tingrett fra onsdag 14. oktober.

Powered by Labrador CMS