Video fra Medieleder 2021.

Denne bilen kan sikre nyskapningspris for lokalavisa: – Ser ut som en vanlig reportasjebil, men den er så mye mer

Redaktøren har snekret selv.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Da de nominerte til Medieprisene 2021 ble avslørt denne uka, fant lille Gjesdalbuen seg i eksklusivt selskap:

Ved siden av blant andre VGs koronaspesial og NRKs klimasatsing, er lokalavisa nominert til pris i kategorien Årets nyskapning.

«Redaksjonen ut til leserne» er prosjektet, og verktøyet er i hovedsak en Volkswagen Caddy med skreddersydd interiør, snekret sammen av Gjesdalbuen-redaktør Eugen Hammer selv.

– Den ser ut som en vanlig reportasjebil, men den er så mye mer. Det er et rullende kontor på fire hjul. Den har arbeidsstasjoner for et par journalister, tilgang til strøm og nett, fotoutstyr, videoutstyr, utstyr for direktesending med opptil åtte kameraer. Til og med en kaffemaskin, forteller Hammer i den egenproduserte videosnutten som ses i toppen av artikkelen.

Bilen har rullet og gått i lokalsamfunnet på Jæren siden februar i fjor, og Hammer forteller at nytteverdien er mangfoldig.

– Vi så et økende behov for å være enda kjappere ute med nyheter i hverdagen. Nå kan vi dra ut til en hendelse, knipse bilder, gå i bilen og ha nyheten ute minuttet etterpå, sier Hammer til Journalisten.

– Bilen fungerer også bra ved hendelser der ting varer over tid. Da kan man være til stede over timer og dager, og alltid ha kontoret med seg.

Plasseffektivt interiør.
Under arbeid.

Han mener også at redaksjonen kommer tettere på kildene, og kanskje fanger opp andre kilder enn vanlig.

– I fjor sommer parkerte vi bilen på torget, og jobbet som vanlig derfra mens folk kunne titte innom. Avstanden blir litt kortere enn å komme inn i redaksjonslokalet, sier Hammer.

Som nå føler at de mange timene han brukte på bilens interiør, har vært verdt det. Og han har allerede fått nyss i at andre aviser planlegger bilprosjekter etter samme lest.

Medieprisene deles etter planen ut i slutten av august.

Powered by Labrador CMS