Helge Moldver og Stein Morten Lier utgjør to tredeler av Avhørt-redaksjonen.

Podkasten Avhørt

VG Forlag stanser utgivelse av boka om Avhørt

Trekker seg fra utgivelse om suksesspodkasten.

Publisert Sist oppdatert

VG Forlag, som står bak en fersk bok om historien til krimpodkasten Avhørt, skal ikke lenger gi ut boka.

Boka skulle lanseres om få uker; hos bokhandleren Norli ligger den onsdag 1. november fremdeles ute til forhåndssalg med lanseringsdato 20. november.

– Jeg kan bekrefte at VG Forlag har besluttet å ikke gå videre med prosjektet. Det er ikke uvanlig at bokprosjekter ikke ender med utgivelse, men vurderingene vi som forlag gjør og begrunnelsen for slike avgjørelser tar vi da direkte med forfatterne, som vi også har gjort i dette tilfellet, sier Jan-Christian Walle, direktør for print i VG, til Journalisten.

Avhørt-programleder og -produsent Stein Morten Lier sier til Journalisten at det er en uke siden de fikk beskjed om at bokutgivelsen skulle stoppes.

– Et par dager senere kom skriftlig begrunnelse om at de mener vår og VGs redaksjonelle linjer ikke samsvarer. Det er rart at det kommer nå, etter et halvt år med arbeid og tre uker før boka skal ut i hyllene.

Les hele intervjuet med Lier her.

Det er to uker siden Journalisten omtalte at forfatter Per Asbjørn Risnes jobbet med bok om krimpodkasten. Ifølge Avhørt-programleder og -produsent Stein Morten Lier var det VG Forlag som tok initiativ til prosjektet.

Powered by Labrador CMS