Norske Elisabeth Halmø er innholdsdirektør og viseadministrerende direktør i Bonnier Publication.

Aktiv Trening og I Form

Bonnier slår sammen magasiner – kutter norsk redaktør

Aktiv Trening og I Form blir ett magasin.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I mai neste år kommer Bonnier-magasinet Aktiv Trening med sin siste papirutgave. Da blir bladet slått sammen med I Form.

– I fjor relanserte vi den digitale delen av I Form og introduserte et eget abonnement på denne delen. Med mer enn 8000 digitale abonnenter etter ett år har dette vist seg vellykket, sier Elisabeth Halmø, innholdsdirektør og viseadministrerende direktør i Bonnier Publications, i en pressemelding.

– Når vi nå samler kreftene rundt ett helsebrand, vil det gi økt fokus på I Form-universet: både det trykte magasinet og vår digitale transformasjon, fortsetter hun.

I Form utgis i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

– Nettsiden beholdes som før inntil videre, men på sikt vil vi slå sammen de to sidene og dermed kombinere innholdet til et bedre samlet tilbud til kundene, sier Halmø.

Endringene fører dessverre til en nedjustering av antallet redaksjonelle medarbeidere, skriver Bonnier i pressemeldingen.

Halmø bekrefter overfor Journalisten at Bonnie avslutter avtalen de har med redaktøren for den norske utgaven Aktiv Trening. Etter at Bonnier la ned sin avdeling i Norge i 2018, har bladredaktørene drevet egne selskaper som igjen har hatt avtaler med Bonnier.

For de som jobber med I Form i Norge er det ingen endringer, påpeker Halmø.

I Danmark medfører sammenslåing at 13 personer mister jobbene sine i Bonnier, skriver danske Journalisten. Der rammes også Komputer for Alle, Digital Foto, Historie og Bo Bedre av sparetiltakene.

I Sverige gjør Bonnier en tilsvarende sammenslåing, men der er det historie-magasinene som rammes.

– Vi implementerer en lignende endring på vår svenske tittel Militär Historia. Magasinet legges ned, og siste trykte utgave kommer i april 2023. Vi samler dermed kreftene rundt våre øvrige historietitler HISTORIE, Populär Historia og Släkthistoria, sier innholdssjefen.

– Bakgrunnen for endringen er manglende lønnsomhet for Militär Historia og økt behov for å prioritere vår redaksjonelle innsats, sier Halmø.

Powered by Labrador CMS