Folkeopplysningen-redaksjonen tok kontakt med Steve Bannon da han var i Bergen tidligere i år, for å høre om han kunne gi dem tips til å påvirke opinionen, skriver Klassekampen. Arkivfoto: Eskil Wie Furunes

NRK spurte Steve Bannon om råd til valgmanipulasjon

Prosjektredaktører bekrefter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Klassekampen skriver i dag at NRK tok kontakt med tidligere Donald Trump-rådgiver Steve Bannon for å få råd i forbindelse med tv-programmet Folkeopplysningens valgeksperiment på Lillestrøm videregående skole.

– Redaksjonen tok kontakt med Steve Bannon da han var i Bergen tidligere i år, for å høre om han kunne gi oss noen tips til å påvirke opinionen, sier prosjektredaktør Jan Eigil Ådland til Klassekampen.

Bannon var i mange år toppsjef for det høyreorienterte nettstedet Breitbart, og ble hentet inn som valgkampleder for Donald Trump i innspurten av 2016-valget. Etter valget var han en del av Trump-administrasjonen i syv måneder, før han ble tvunget til å gå av. Bannon har også sittet i styret til omstridte Cambridge Analytica.

Ådland forteller videre at de også har snakket med Kjetil Trys reklamebyrå når det gjelder markedsføringen av prosjektet.

Powered by Labrador CMS