Siri Gulliksen Tømmerbakke er tidligere prisvinnende journalist i Avisa Nordland. Her er hun fotografert etter å ha vunnet Svarte Natta-prisen i 2019.
Siri Gulliksen Tømmerbakke er tidligere prisvinnende journalist i Avisa Nordland. Her er hun fotografert etter å ha vunnet Svarte Natta-prisen i 2019.

NJ Nord

Bruker PR-rådgiver til å forelese om helsejournalistikk

– Hun er invitert i kraft av å være tidligere redaktør og journalist, sier NJ Nord.

Publisert Sist oppdatert

Til helgen arrangerer Norsk Journalistlag Nord seminar om helse- og ulykkesjournalistikk. Blant talerne og paneldeltakerne er Siri Gulliksen Tømmerbakke.

Hun er tidligere redaktør i Dagens Medisin og har jobbet med helsejournalistikk i Avisa Nordland.

Nå er imidlertid Tømmerbakke rådgiver i PR-byrået Kruse Larsen, og under seminaret i Bodø skal hun ifølge programmet komme med råd og tips til hvordan helsejournalistikken kan bli bedre.

I seminarets program opplyses det ikke hvilken jobb Tømmerbakke har i dag.

Ikke betalt

Ifølge konstituert nestleder i NJ Nord, Andreas Trygstad, er Tømmerbakke invitert som helsejournalist, og ikke som PR-rådgiver.

– Det er med den hatten vi inviterer henne til arrangementet, og det er hun blitt gjort kjent med. Men det stemmer at hun har byttet beite. Vi inviterer henne for å snakke om et fagområde hun kjenner veldig godt, sier Trygstad til Journalisten.

Han sier også at NJ Nord har måttet øke antallet mulige deltakere på seminaret, og at helsejournalistikk utvilsomt engasjerer.

– Ut over temaet som omhandler strukturendringer i Helse Nord, skal vi også lære journalister å bli bedre forberedt når «ulykken inntreffer». Vi har også booket førstehjelpskurs for journalister, som er noe som mange har etterspurt, sier han.

Tømmerbakke skal foruten en times foredrag lørdag formiddag, delta i en paneldebatt samme dag. Trygstad forteller at hun ikke får betalt for å stille på seminaret.

– Har dere tenkt noe rundt at en PR-rådgiver skal forelese om journalistikk for journalister?

– Vi har fått én reaksjon fra andre i panelet som har stilt spørsmål ved hennes nåværende stilling. Men da svarte vi at hun er invitert i kraft av å være tidligere redaktør og journalist, som har jobbet med helsestoff, sier Trygstad.

Har ikke jobbet for Helse Nord

Leder i NJ Nord, Ann-Kristin Hanssen, skriver i en sms til Journalisten at Tømmerbakke har oppgitt at hun ikke har hatt oppdrag- eller jobbet for Helse Nord.

Hun vil selvsagt bli spurt om sin rolle i forhold til helseforetaket, skriver Hanssen.

– Poenget med seminaret og debatten er å se kritisk på vår måte å dekke helse-journalistikk på. Er vi for opptatt med å forsvare vårt sykehus, klarer vi å dekke emnet saklig, skriver hun.

Foruten paneldebatt og sesjoner vil det under seminaret til NJ Nord arrangeres et fem timers førstehjelpskurs.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS