Gunnar Stavrum synes ikke synd på de riksspredte avisene som står i fare for å miste støtte Foto: Birgit Dannenberg

Kaller budsjett=forslag smålig

Gunnar Stavrum synes ikke synd på de riksspredte meningsbærende avisene. Lokalavisene derimot.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Lik moms på papir og digitalt og kutt på 50 millioner kroner i produksjonsstøtten. Om regjeringens forslag går gjennom er dette en realitet fra neste år. Dersom Stortinget går for felles lavmoms vil den tidligst tre i kraft i juli. 

Sjefredaktør Gunnar Stavrum i Nettavisen sier mediene har fått det de har bedt om og at det kan føre til farlige beslutninger. 

Almisser 

- Mediehusene kan som følge av dette bli fristet til å stenge sine nettutgaver og ta betalt for innholdet der, sier Stavrum. For Nettavisens del kan det bety merinntekter siden de ikke har planer om å gjøre sitt innhold utilgjengelig for gratisbrukerne.

Stavrum mener det er en kardinalfeil av mediehusene å knytte løsninger på mediekrisen til betalingsløsninger. Han gjentar at skattefunn-ordninger for journalistikk er en bedre løsning. 

Når det kommer til kuttene i produksjonstilskuddet, er Stavrum som vanlig klar. 

- Halvparten av pressestøtten gis til en håndfull aviser som ikke har omstilt seg fra papir til nett. Jeg synes ikke synd på dem om de ikke klarer å leve uten almissene fra staten.

Utdatert

Å ha riksspredte meningsbærende aviser er poengløst i en tid da folk benytter seg av sosiale medier, mener Stavrum. Men det er viktig å se på hvordan kuttene eventuelt innrettes.

- Når det gjelder den andre halvparten av mottakerne, aktører som ofte alene ivaretar det lokale mediebehovet - da synes  jeg det er smålig. Men jeg tror ikke det blir vedtatt. Medienes egne interessegrupper, godt støttet av deres egne publikasjoner, vil bidra til at forslaget blir nedstemt i Stortinget.

Powered by Labrador CMS