Gard L. Michalsen på plass på desken i E24.

Gard Michalsen går av som ansvarlig redaktør i E24

– Noen ganger er det riktige valget å gi stafettpinnen videre.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Oppdatert med kommentar fra leder av NJ-klubben i E24, og informasjon om medarbeiderundersøkelsen.

Gard Michalsen har sagt opp sin stilling som ansvarlig redaktør i E24 og Dine Penger, melder Schibsted i en pressemelding.

De ansatte ble orientert onsdag ettermiddag.

– De siste årene har vært et eventyr. Takket være den fantastiske gjengen i E24 er vi på god vei til å ta den reelle nummer 1-posisjonen på økonomi og næringsliv. Det var denne utfordringen som fikk meg til å ta Norges mest spennende mediejobb, og det har det definitivt vært, sier Michalsen ifølge pressemdlingen.

Schibsted skriver at under Michalsens ledelse har E24 vokst kraftig i både ansatte, lesere, inntekter og abonnenter.

Har vært utfordringer

– Det siste året har vi ansatt enda flere flinke folk, bygget en helt ny organisasjon og etablert et nytt samarbeid på tvers i Schibsted. Alt dette er på riktig vei, men så kraftig vekst skjer ikke uten utfordringer og voksesmerter internt. I høst har ledelsen fått noen tydelige tilbakemeldinger fra redaksjonen som vi må jobbe med, forteller den avtroppende redaktøren.

– Denne jobben har vi såvidt begynt på, og jeg var i utgangspunktet innstilt på å fullføre den. Men jeg har innsett at vi står i en situasjon der oppgaven kan være enklere med andre enn meg ved roret. Noen ganger er det riktige valget å gi stafettpinnen videre. Nå kan det være det beste for E24, og derfor har jeg tatt valget om å si opp min stilling.

Han legger til:

– Det er alt annet enn en enkel beslutning. Men jeg gjør det fordi det jeg vil aller mest er at E24 skal lykkes. Og gleder meg til å følge ferden videre fra utsiden.

– Veien mellom ledelsen og de ansatte kort

På spørsmål fra Journalisten om å utdype Michalsens opplysning om «tydelige tilbakemeldinger fra redaksjonen», svarer leder av Norsk Journalistlags klubb i E24, Eirik Amb Nysveen, i en SMS til Journalisten:

– Selv om E24 har vokst mye den siste tiden er veien mellom ledelsen og de ansatte kort, og dialogen her har hele veien vært god. Som nevnt er det naturlig at det oppstår voksesmerter under en slik omstilling. Gard har selv valgt å si opp sin stilling. Siden han begynte for to og et halvt år siden har han hatt en viktig rolle i utviklingen av E24, og vært avgjørende for det E24 har blitt i dag, skriver Nysveen, og videre:

– Hva de ansatte sier til klubben og til sine ledere internt i bedriften, kan jeg naturligvis ikke gå inn på.

Til Medier24 har Michalsen selv sagt at tilbakemeldingene «kan handle om ledelse, strategi, kommunikasjon og veivalg».

Også han uttaler:

– Dette er et internt anliggende, og jeg kan selvsagt ikke gå nærmere inn på og gjengi hva mine ansatte har uttalt.

Journalisten er kjent med at det i høst er gjennomført en medarbeiderundersøkelse der det ble rettet kritikk mot E24-ledelsen. Michalsen tok også opp resultatene i en e-post til de ansatte i slutten av oktober. Der skriver han blant annet: «På mange punkter har vi en stor jobb å gjøre.»

På spørsmål om undersøkelsen, svarer klubblederen:

– Vi har jevnlig medarbeiderundersøkelser i E24, og jeg kan ikke gå inn på hva ansatte sier til sine ledere i interne undersøkelser.

Nyhetsredaktør konstituert

Christian Haneborg, styreleder i E24, sier ifølge pressemeldingen at det står stor respekt av det valget Gard nå tar.

– Jeg vet at det ikke har vært en lett beslutning. Med sin enorme arbeidskapasitet, positivitet og sin erfaring som gründer har Gard flyttet E24 betydelig i riktig retning. Under hans ledelse har ikke bare E24 opplevd betydelig trafikk og inntektsvekst, men er også vesentlig bedre posisjonert til videre vekst gjennom en sterkere redaksjon og et utvidet samarbeid med de øvrige avisene i Schibsted. Nå ønsker jeg Gard all mulig lykke til videre, sier han.

Michalsen går ut av rollen med umiddelbar virkning, men vil være tilgjengelig for E24 og Schibsted fremover. Nyhetsredaktør Lars Håkon Grønning blir konstituert ansvarlig redaktør inntil en permanent erstatter er på plass.

Til opplysning: Journalist Nils Martin Silvola og E24-klubbleder Eirik Amb Nysveen studerte journalistikk i samme årskull ved Oslo Met.

Powered by Labrador CMS