Cissi Wallin utenfor rettssalen i Stockholms tingsrett, der hun ble dømt for ærekrenkelser etter å ha omtalt Fredrik Virtanen som voldtektsmann på Instagram.
Cissi Wallin utenfor rettssalen i Stockholms tingsrett, der hun ble dømt for ærekrenkelser etter å ha omtalt Fredrik Virtanen som voldtektsmann på Instagram.

Fredrik Virtanen trekker norsk metoo-søksmål mot Cissi Wallin

– Det er rett og slett full retrett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den svenske journalisten Fredrik Virtanen trekker søksmålet mot Cissi Wallin og hennes norske forlag. Saken går videre i Sverige.

– Det er rett og slett full retrett fra Fredrik Virtanen, sier advokat Jon Wessel-Aas til VG. Han representerer Wallin og hennes norske forlag.

Wallin er i det svenske rettsvesenet dømt for ærekrenkelser etter metoo-anklager mot Virtanen. I selvbiografien forteller hun om en påstått voldtekt i 2006. Boka er gitt ut av det norske forlaget Memo, som sammen med Wallin var saksøkt i en sak som skulle opp i Ringerike, Asker og Bærum tingrett 31. mai.

– Jeg vet at mine og forlagets advokater ble kontaktet av Virtanens advokat i går om et forlik, men det sa vi blankt nei til. Jeg har ofret så mye og lagt så mye ned i dette – og jeg var veldig innstilt på å stå opp for både meg selv, for boken og for ytringsfriheten, sier Cissi Wallin til VG.

Saken går videre i Sverige. Wallin har anket dommen der hun ble dømt for ærekrenkelser, mens en separat sak om den svenske utgivelsen av selvbiografien ennå ikke er avgjort.

Powered by Labrador CMS