Den tidligere stabssjefen i Department of Homeland Security, Miles Taylor, står nå fram som forfatter av en bok som ble utgitt anonymt i 2019.

Anonym forfatter bak Trump-bok står fram

Tidligere stabssjef er nå til knyttet CNN.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

En tidligere ansatt i Trump-administrasjonen, som anonymt skrev en bok der han omtalte president som Donald Trump uberegnelig og uegnet, står nå fram.

Den anonyme forfatteren av boka «A Warning» viser seg å være Miles Taylor, tidligere stabssjef i Department of Homeland Security.

I boken, som kom i 2019, tegner han et lite betryggende bilde av den amerikanske presidenten.

– Han stotrer, baktaler, blir forvirret og er oppfarende. Han har problemer med å trekke ut essensen i opplysninger han får seg presentert, heter det blant annet i boken.

Boken gjengir også påståtte rasistiske utfall og sterkt nedlatende beskrivelser av kvinner Trump skal ha kommet med, og konkluderer med at han er helt uberegnelig og uegnet som USAs øverste militære sjef.

Klar advarsel

Seks dager før presidentvalget sto Taylor onsdag fram som forfatter av boka og la ut en begrunnelse på hvorfor han fant det nødvendig å skrive den.

Taylor, som nå er tilknyttet CNN, understreker at han er republikaner, men kommer med en klar advarsel til dem som mener at Trump bør få en ny periode i Det hvite hus.

– Trump har vært akkurat det som vi konservative alltid har sagt at regjeringer IKKE skal være: ekspansiv, sløsende, vilkårlig, uforutsigbar og villig til å misbruke makten sin, skriver han.

Følelser og impulser

– Enda verre, som jeg har påpekt tidligere, han har gått til full krig mot fornuften, og styrer i stedet etter følelser og impulser. Konsekvensene har vært ulykksalige, og om han får fire nye år så vil ha utnytte makten sin enda mer, fortsetter Taylor.

Trump kommenterte Taylors utspill i en Twitter-melding onsdag.

– Hvem er Miles Taylor? Han hevdet å være «anonym»; men jeg kjenner ham ikke – har aldri hørt om ham, skriver presidenten.

Kort tid dukket det imidlertid opp syrlige kommentarer på Twitter, ledsaget av et bilde av Trump og Taylor sammen i Det ovale kontor.

Powered by Labrador CMS