Dag Idar Tryggestad og Hege Iren Frantzen ble på landsmøtet i 2019 valgt for sin andre periode. Nå varsler Frantzen at hun ikke tar gjenvalg.

NJ-leder Hege Iren Frantzen tar ikke gjenvalg:
– Overraskende vemodig

Gir seg etter 15 år som tillitsvalgt på heltid.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det var rart, og overraskende vemodig, å gå ut med beskjeden i dag. NJ har vært en veldig stor del av hverdagen min i mange år, så det er rart å tenke at man ikke skal gjøre det for alltid, sier Hege Iren Frantzen til Journalisten.

Tirsdag formiddag meldte hun på Facebook (se lengre ned i saken) at hun ikke tar gjenvalg som leder av Norsk Journalistlag (NJ). Da hadde hun allerede orientert valgkomiteen og landsstyret, som er samlet til møte tirsdag.

Nestleder Dag Idar Tryggestad melder samtidig at han ønsker å være kandidat til ledervervet.

Frantzen har tenkt på avgjørelsen en stund, forteller hun:

– Det har vært en prosess å ta et sånt valg. Det har vært vanskelig, fordi det er verdens beste verv å få lov til å gjøre denne jobben for NJ. Jeg har vært tillitsvalgt lenge, og lenge på heltid, og syntes det var riktig tidspunkt å gi seg som leder nå, sier Frantzen.

Fortsetter et halvt år til

Dagens beskjed betyr at hun ikke vil stille som kandidat til toppvervet i NJ når fagforeninga skal velge ny leder på sitt digitale landsmøte til våren. NJ-lederen presiserer at hun skal fortsette i jobben helt fram til dette.

– Jeg ville gjerne gi denne beskjeden i dag, det er viktig at alle har mulighet til å være med å påvirke prosesser, og er kjent med åpne lederverv i god tid før valg. Jeg er opptatt av å presisere at jeg skal lede NJ på fulltid fram til landsmøtet. Dette er ikke noe takk for meg, det får vi komme tilbake til, sier Frantzen.

NJ-leder Hege Iren Frantzen før lønnsforhandlingene med MBL tidligere i høst.

Permisjon fra NRK

Frantzen ble valgt til nestleder i NJ i 2013 og leder i 2017, før hun ble gjenvalgt sammen med nestleder Dag Idar Tryggestad i 2019. Hun skriver selv på Facebook at hun har hatt tillitsverv i organisasjonen siden 1997.

Frantzen jobber egentlig i NRK, og har siden 2006 vært tillitsvalgt på heltid, først for NJ i NRK (NRKJ) og så NJ sentralt. Når hun takker for seg på landsmøtet neste år, vil hun ha vært tillitsvalgt på heltid i 15 år.

– Hva gjør du når vervet er over?

– Jeg har jo permisjon fra NRK, så det blir naturlig å snakke med sjefene der. Men ut over det har jeg ikke rukket å tenke så mye, det er nok å gjøre å lede NJ, sier Frantzen, som tirsdag altså leder landsstyremøte ved Hurdalssjøen.

Powered by Labrador CMS