Norsk Journalistlags forhandlingsutvalg består av Jørgen Jelstad, Stein Svendsen, Marianne Ruud, Mads Backer-Owe og Dag Idar Tryggestad.
Norsk Journalistlags forhandlingsutvalg består av Jørgen Jelstad, Stein Svendsen, Marianne Ruud, Mads Backer-Owe og Dag Idar Tryggestad.

NJ møter hos Riksmekleren i dag

Forhandlingene med Utdanningsforbundet endte med brudd.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Norsk Journalistlags lønnsforhandlinger på vegne av ansatte medlemmer i Utdanningsforbundet endte i brudd. Klokka ti i dag møtes partene hos Riksmekleren, skriver NJ i en pressemelding.

– Vi er overrasket over at dette ikke lot seg løse i forhandlingene. Vi oppfatter våre krav som rimelige, når vi ser til rekken av tariffoppgjør denne våren, sier NJs forhandlingsleder Mads Backer-Owe i pressemeldingen.

NJ-leder Dag Idar Tryggestad legger til:

– Vårt mål er å komme fram til en løsning. Men samtidig er landsstyret og organisasjonen forberedt for alternativet.

NJ har varslet plassoppsigelse for alle sine 13 medlemmer i Utdanningsforbundet. Det betyr at dersom meklingen ikke kommer i havn, vil disse gå ut i streik. Meklingsfristen er ved midnatt natt til torsdag, skriver Riksmekleren.

I Utdanningsforbundet er det fire foreninger som har selvstendige partsforhold, men likelydende avtaler: Forbundsforeninga, Akademikerforbundet, Utdanningsgruppens sekretariatsforening og Norsk Journalistlag.

I dette oppgjøret er kravene sammenfallende, og de fire foreningene gjennomfører meklingen i fellesskap på arbeidstakersiden, opplyser NJ.

Til opplysning: Journalisten eies og utgis av Norsk Journalistlag.

Powered by Labrador CMS