Dagblad-Trykk: Mindre å gjøre

Vil kutte 38 av 100 årsverk etter ordrefall og omlegging.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Opplagsfall og tekniske investeringer fører til kraftig nedbemanning, opplyser administrerende direktør Jan Hattestad ved Dagblad-Trykk.

Oppdragsfall

Grafisk Klubb brøt samarbeidet med ledelsen ved trykkeriet før helgen, skriver Magasinett.org. Hattestad opplyser at det er innkalt til nye møter for å drøfte hvordan nedbemanningen kan gjennomføres. Han har hittil ikke opplevd at klubbene er uteblitt fra samarbeidet. – Vi forventer at Hovedavtalen blir fulgt, sier han.

Trykkeridirektøren bekrefter at det er nedgangen i ordremasse og volum, samt investeringer i ny teknologi på pakkeriet, som gjør det mulig å drive trykkeriet med 38 færre ansatte. Dagblad-Trykk drives nå med 102 årsverk.

Trykkeriet lider under fallende opplag for Dagbladet. Dagens Næringsliv, som også trykkes på Lørenskog utenfor Oslo, har de siste månedene hatt redusert sidetall. Og Dagbladet Magasinet forsvant fra trykkeriet etter overgangen til glanset papir for et drøyt år siden.

Ledelsen tar sikte på å starte nedbemanningen ved utgangen av måneden og håper å ha 38 færre ansatte ved utgangen av 2011. Ifølge Hattestad har han varslet oppsigelse av 16 medarbeidere. Åtte skal permitteres, og resten blir etter planen borte via AFP-ordningen.

Magasinett skriver at 14 trykkere og 18 pakkere skal bort. Klubbene er enige i at nedbemanning må til, men har i første omgang tatt til orde for rullende permitteringer.

Powered by Labrador CMS