Mediefolk:

Nicolai Eriksen blir leder for den nye avdelingen, mens Steinar Suvatne blir fagansvarlig for politikk.

Dagbladet slår sammen Børsen og politisk avdeling

Nicolai Eriksen og Steinar Suvatne blir nye ledere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagbladets finansnettsted Børsen skal jobbe sammen med politisk avdeling i en ny storsatsing, skriver Dagbladet i en pressemelding.

Nåværende leder for Børsen, Nicolai Eriksen, blir avdelingsleder for det nye området. Samtidig rykker Steinar Suvatne opp og blir fagansvarlig for politikk. Suvatne har siden 2014 jobbet som politisk reporter i avisa.

Tidligere i dag ble det kjent at Mats Rønning, som har ledet politisk avdeling, går til NRK.

– Med denne organiseringen vil vi få et samlet miljø som gir oss større slagkraft på disse to viktige områdene, sier nyhetsredaktør Frode Hansen ifølge pressemeldingen.

Utviklingsredaktør Martine Lunder Brenne legger til:

– Nå tror vi selvsagt på mer vekst og ikke minst et enda bedre produkt for brukerne våre. På et år har Børsen virkelig befestet seg som en sterk aktør innen finansjournalistikken, og med politisk med på laget, vil det løfte satsingen til nye høyder. Dessuten er Nicolai et stort ledertalent og Steinar en politisk reporter helt utenom det vanlige, med både solid fagkunnskap og en sterk tabloid forståelse, så dette kan ikke bli annet enn bra.

Mannen som skal lede avdelingen, Nicolai Eriksen, er fornøyd med løsningen.

– En sammenslåing mellom politisk avdeling og Børsen er noe jeg, og mange med meg, har ønsket siden vi startet satsingen med Børsen for litt over ett år siden. Nå blir det en realitet! Børsen og politisk avdeling har samarbeidet på en lang rekke viktige saker siden oppstarten. Nå får vi på plass en løsning hvor noen av landets aller dyktigste journalister skal jobbe sammen hver dag, og det kan jeg garantere at både leserne og våre konkurrenter vil merke fra dag én, sier Eriksen.

Steinar Suvatne ser fram til en lederrolle i den nye avdelingen.

– One small step for man from Søgne, one giant leap for Dagbladets politiske dekning. Dagbladet har noen av landets beste politiske journalister, og vi skal fortsatt gi våre lesere og seere de viktigste avsløringene og den beste live-dekninga av norsk politikk. Nå legger vi hodene permanent i bløt med gjengen fra Børsen, og slik styrker vi fagmiljøene på to områder som er svært viktige for Dagbladets lesere. Dette er selvsagt utrolig gode nyheter, og jeg tror det kribler litt i magen hos oss alle akkurat nå.

Powered by Labrador CMS