Hillevi Forsman, daglig leder Aller Social Club, og Dagbladet-journalist Bernt Jakob Oksnes.
Hillevi Forsman, daglig leder Aller Social Club, og Dagbladet-journalist Bernt Jakob Oksnes.

Podkast

Dagbladet klar med sin første fortellende podkast

Tar opp historien om «gutten i plastposen».

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Dagbladet lanserer sin første egne fortellende podkast, og tar frem historien om «gutten i plastposen», som var en prisvinnende reportasjeserie i 2016 og 2017.

Det melder de selv i en pressemelding fredag.

– Da vi søkte etter saker i eget gullmateriale som vi kunne utvikle til podkast med Dagbladet, var historien om gutten i plastposen et naturlig valg. Dette er en prisvinnende og sterk historie, som snakker rett til hjertet og som treffer oss ekstra godt nå i førjulstider, sier podkast-ansvarlig Petter Leknes i Aller Social Club, som produserer podkasten for avisa.

Journalisten bak artikkelserien, Bernt Jakob Oksnes, har også vært delaktig i podkast-versjonen.

– Nå skal denne historien få nytt, fantastisk liv på enda en plattform. Den spesielle, rørende og hjertelige historien vil få ut sitt definitive potensiale i lydformatet, sier Oksnes i pressemeldingen.

Petter Leknes har vært produsent og lyddesigner på prosjektet, mens skuespiller Mattis Herman Nyqvist bærer fortellerstemmen.

Utviklingsredaktør i Dagbladet, Martine Lunder Brenne, gleder seg over at historien nå kan få et nytt publikum.

– Dagbladets arkiv er fullt av journalistiske godbiter, og det er fantastisk at vi får løftet det som har vært et av avisas mest omfattende prosjekter i nyere tid også på podkast. Historien om gutten i plastposen rørte mange lesere den gangen den først ble publisert, og vi tror at både nye og gamle brukere av Dagbladet vil sette pris på å få den relansert i ny drakt, sier hun i meldingen.
Powered by Labrador CMS