Johan Aakre ville starte en nettavis som skulle eies av abonnentene. Foto: Privat

Måtte skrinlegge avisprosjekt

Avisa skulle eies av abonnentene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Johan Aakre og Kjetil Bentsen mente at lokalavisene må «oppfinnes på nytt». Derfor tok de initiativ til en ny nettavis for Egersund, basert på samvirkemodellen – den skal være eid av abonnentene.

Dette skrev Journalisten om i slutten av 2018.

Nå er prosjektet lagt i en skuff, skriver Aakre til Journalisten i en e-post. Grunnen er at de ikke klarte å skaffe nok folk til å jobbe med avisa.

– Initiativet for å skape en ny uavhengig nettavis i Egersund ble møtt med stor interesse og mye positiv respons fra bidragsytere på mange områder, såvel økonomisk som innholdsmessig, skriver han.

– Men på det viktigste området, det journalistiske og redaksjonelle, klarte vi dessverre ikke å samle nok styrke til å gå i gang med prosjektet.

Han ser likevel ikke bort ifra at planene kan hentes fram igjen senere, av dem selv eller andre. De er ikke bekymret for situasjonen i dagens media, men hvor man står om ti år, forklarer han.

Initiativtakerne hadde sett seg lei av at flere og flere lokalaviser kjøpes opp av store konserner, som Dalane Tidende i Egersund, da lokale Nordsjø Media ble kjøpt opp av Amedia i november.

– Vi som står bak forsøket, synes vi hadde en historisk plikt å undersøke mulighetene for å skape noe nytt. Vi er bekymret for hva som skjer med pågangsmot og kreativitet når stadig flere funksjoner blir filialer eller sentralisert, og når lokalt eierskap forsvinner.

Powered by Labrador CMS