Programleder Daniel Austerheim har sluttet å lese alle Twitter-meldingene om Sesongkortets høye lyttertall.
Programleder Daniel Austerheim har sluttet å lese alle Twitter-meldingene om Sesongkortets høye lyttertall.

PODTOPPEN

Sesongkortet-programleder om tallkritikken: – Det har vært en liten storm

Hadde ikke sett for seg å bli Twitter-trend.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det har stormet rundt Nettavisen-podkasten Sesongkortet og den svært høye plasseringen på Podtoppen de siste par ukene.

Flere medieprofiler har ment at tallene til den nystartede fotballpodkasten ikke kan stemme, og både Podtoppen og Nettavisen har i flere uker undersøkt om det kan ligge en feil bak.

Siste vending i historien er at en mulig feil kan ligge i kombinasjonen mellom nettleseren Safari og Nettavisens nettsider.

– En liten storm

Daniel Austerheim (25) er programleder i Sesongkortet sammen med Adrian Richvoldsen, og Nettavisen-journalisten forteller til Journalisten at de har følt på alt oppstyret.

– Det har jo, ærlig talt, vært en liten storm. I starten så fulgte man jo litt med på Twitter. Jeg og Adrian bestemte oss tidlig for å la det på Twitter gå for seg selv, og så er det jo noe som er nyansert og noen ting som kanskje ikke treffer spikeren på hodet like godt, sier Austerheim.

Etter hvert lot Austerheim være å lese alt som var skrevet, og sier han føler det til tider har tatt litt av.

– Det ble naturlig for meg og Adrian å la Anders Høglund svare, siden han er ansvarlig for produksjonen. Vi lager innholdet, men tallene har egentlig vi ingenting med å gjøre, sier han.

– Overraska

Han understreker at Nettavisen og de andre involverte begynte å sjekke opp i tallene allerede før det begynte å bevege seg på Twitter.

– Vi var jo overraska, og måtte selvfølgelig sjekke. Men beskjeden var at det så greit ut, og da var det bare å fortsette å lage episoder og innhold, og det gjør vi jo fortatt.

Austerheim og de andre i podkasten hadde ikke sett for seg å bli en Twitter-trend da de planla å lage en eliteserie-podkast, fortsetter han.

– Folk forstår

– Jeg har jobba med sportspodkast i Halden Arbeiderblad tidligere, og har alltid hatt lyst til å starte opp her i Nettavisen. Og så fikk vi det til.

Det ble imidlertid en litt annen eksponering enn hva det ble i Halden Arbeiderblad. På spørsmål om hvordan det har vært å bli omtalt av flere større podkastprofiler, sier Austerheim at han tror de fleste skjønner tallene egentlig ikke har noe med programlederne å gjøre.

– Har dere blitt lei dere av omtalen?

– Flere og flere har koblet seg på, men man blir jo ikke lei seg. Ingen har tagga oss og bedt oss svare for noe, og flere har skrevet at det er en ålreit podkast. Jeg tenker det ville dukket opp en tagg her og der om man mente vi hadde noe med tallene å gjøre, og det virker som folk forstår at det ikke er vårt bord.

Powered by Labrador CMS