Journalist Daphne Caruana ble drept av en bilbombe i desember i 2017. Arkivfoto: Reuters / NTB scanpix
Journalist Daphne Caruana ble drept av en bilbombe i desember i 2017. Arkivfoto: Reuters / NTB scanpix

Tre tiltalt for journalist-drap på Malta i 2017

Drept av bilbombe.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De tre som er siktet for drapet på den maltesiske anti-korrupsjonsjournalisten og bloggeren Daphne Caruana Galizia i 2017, ble tirsdag formelt tiltalt.

De tre mennene, alle i 50-årene, ble pågrepet i desember 2017. Bekreftelsen på at det er tatt ut tiltale mot de tre kom tirsdag, bare dager før en 20 måneder lang frist utløp.

Påtalemyndigheten har nå ytterligere 20 måneder på seg til å sette en dato for rettssaken, som juridiske eksperter sier kanskje ikke vil bli avholdt før om flere år.

I forrige uke bestilte Maltas statsminister Joseph Muscat, etter anbefaling fra Europarådet, en granskning som skal undersøke om angrepet 16. oktober 2017 mot Galiza kunne vært unngått.

Daphne Caruana Galizia var kjent som en uredd gravejournalist og ble drept av en bilbombe. Hun hadde skrevet flere artikler der hun anklaget regjeringsmedlemmer og personer med nære forbindelser til regjeringen for korrupsjon.

Blant annet avdekket hun at Michelle Muscat, kona til landets statsminister, hadde etablert et stråselskap i skatteparadiset Panama.

Avsløringene førte til at det ble holdt nyvalg. Ved valget fikk Muscats parti igjen flertall, og han kunne derfor fortsette som statsminister.

Powered by Labrador CMS