Rune Bratseth er av de ansatte i TVL som nå mister jobben.
Rune Bratseth er av de ansatte i TVL som nå mister jobben.

De ansatte i Vårt Lands TV-satsing mister jobbene

– En virkelig tung dag, sier TV-sjef.

Publisert Sist oppdatert

Oppdatert med kommentar fra Rune Bratseth.

Mandag ble det kjent at Vårt Land dropper sin TV-satsing, og avvikler TVL. Kanalen har vært på lufta siden april i fjor, og årsaken til avviklingen skal være lavere inntekter enn forventet.

Den mest profilerte av ansettelsene i TVL var tidligere fotballspiller og ekspertkommentator Rune Bratseth, som høsten 2022 ble ansatt i en prosjektstilling som leder for kommunikasjon og samhandling.

Mister jobben

Sjefredaktør og administrerende direktør i Vårt Land, Bjørn Kristoffer Bore, sier til Journalisten at de har tapt 10 millioner kroner på prosjektet hvorav rundt seks millioner kroner i aksjekapital, og fire millioner kroner i et lån til selskapet.

Ifølge Bore har Vårt Land lært av erfaringene med TVL, og han sier at de visste prosjektet var risikabelt.

– Lyd og bilde er viktig for den digitale veksten og vi vil selvsagt se videre på det. Nå er vi inne i en avviklingsfase, hvor vi skal gjøre gode avtaler med leverandører og samarbeidspartneres.

– Hva med de ansatte?

– Selskapet avvikles og de sies opp.

– En virkelig tung dag

Sjef i TVL, Alf Gjøsund, sier til Journalisten at det er han som har fått hovedoppgaven med å avvikle selskapet, og kommer til å jobbe med det fremover.

– Hva som skjer etter det får vi komme tilbake til.

TVL hadde to ansatte, én i full stilling og i tillegg har Rune Bratseth prosjektstillingen som i utgangspunktet strakk seg frem til sommeren 2023.

– Begge de to mister dessverre jobbene i TVL, og det er jeg veldig veldig lei meg for. Det er en viktig grunn til at dagen i dag er en virkelig tung dag, sier Gjøsund.

Han forteller at de ansatte fikk umiddelbart beskjed etter at vedtaket ble gjort på generalforsamlingen mandag morgen.

– Synd

Bratseth sier til Journalisten at for ham personlig er oppsigelsen udramatisk.

–Jeg gjør andre ting, har fotballkommenteringen og TVL kommer i tillegg til andre oppdrag jeg har. Så den biten er ikke fryktelig trist, men kanalens endelikt var veldig synd.

Det er blitt gjort en formidabel jobb i TVL med få ressurser, sier Bratseth, som mener de har klart å skape et bra produkt på tross av vanskelige tider.

– Jeg likte prosjektet, og det gjør jeg fremdeles. Man kan håpe det kan være rom og plass til den type kanal fremtiden. Prosjektet var samlende, og det er nok polarisering på alle områder i samfunnet nå, sier han

Powered by Labrador CMS