Mediefolk:

Den nye meningsredaksjonen til P3 består av (fra venstre) Ellen Eriksen, Maud Lervik Grøttland, Maria Olivia Rivedal, Sandra Mei Ling Noer og Markus Indrebø-Langlo.

Disse fem skal skape menings-journalistikk for P3: – Et stjernelag

Inviterer de unge til debatt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK P3 ansetter fem journalister som skal danne en meningsredaksjon for unge målgrupper, med mål om å løfte unge stemmer og meninger.

– Dette er et stjernelag, og jeg er helt sikker på at vi kommer til å få se mye bra fra denne redaksjonen! Alle har god visuell kompetanse, de kjenner målgruppa godt og de brenner for unge meninger, sier Margrethe Miljeteig, fungerende redaksjonssjef for nett og sosiale medier i NRK P3.

– Redaksjonen har akkurat startet opp hos NRK Marienlyst nå, og det er en fin gjeng som fort har funnet tonen.

Dette er den nye redaksjonen:

Sandra Mei Ling Noer

Sandra Mei Ling Noer

Noer tiltrer jobben som vaktsjef i redaksjonen. Hun kommer fra jobb som redaksjonssjef for Skavlan, der hun også tidligere har jobbet som sosiale medier-ansvarlig.

Før det var hun syv år i TV 2, der hun jobbet som nettansvarlig i programavdelingen. Noer har bachelorgrad i kommunikasjon fra Perth i Australia.

– Jeg er veldig opptatt av inkludering og raushet og at alle mennesker skal ha muligheten til å bli lyttet til med respekt, uansett hva man mener. Jeg tror ikke vi kommer noen vei uten dialog og håper at nettopp dialog og åpenhet er noe jeg kan være med og bidra til i dette meninger-prosjektet, sier Noer.

– Og så tror jeg at jeg har en god magefølelse når det kommer til journalistiske og etiske vurderinger, tilføyer hun.

Ellen Eriksen

Ellen Eriksen.

Eriksen er ansatt som journalist. Hun har jobbet 2,5 år i Aftenposten i Si ;D og debatt. Før det var hun i VGs nyhetsavdeling og i Bergens Tidendes debattavdeling.

Hun studerte journalistikk i Bergen, og tar nå en bachelor i digital kommunikasjon i Oslo.

– Jeg har masse debattkunnskap, så jeg har lyst til å motivere unge til å våge å mene noe og jobbe med å gjøre dem trygge. Jeg har også jobbet mye med mangfold i Aftenposten, og tenker det er naturlig å jobbe videre med dette, sier Eriksen.

Maud Lervik Grøttland

Maud Lervik Grøttland.

Grøttland skal jobbe med visuell- og videojournalistikk.

Hun ble ferdigutdannet foto- og videojournalist ved OsloMet i 2017, og har siden jobbet for VG, Aftenposten, Politiken og Avisa Oslo.

Som visuell historieforteller var hun også med på testprosjektet av Meninger i P3 i 2020/2021.

– Jeg mener at ens meninger alltid vil være farget av hvem en er som person. Det ønsker jeg å gjenspeile visuelt, og lage en plattform med et spekter av meninger som viser mangfoldigheten i samfunnet. Et visuelt spennende univers hvor unges meninger blir tatt på alvor, hvor unge kan lære om hvorfor folk mener det de mener, og som inviterer andre unge til å delta i debatten, sier Grøttland.

Maria Olivia Rivedal

Maria Olivia Rivedal.

Rivedal er journalist og fotograf. Hun startet på nynorsk mediesenter i 2004 og har jobbet i NRK siden, først i P3 og P1 i Trondheim, deretter P3 i Oslo og NRK Dokumentar og samfunn.

Hun var også med på det første testprosjektet av Meninger i 2020/2021.

– Jeg ønsker å få frem nyansene og komme tett på folk, slik at perspektiv, innsikt og meninger kommer fram, men også kompleksiteten. På den måten tror jeg at vi blir mer tolerante ovenfor hverandre og at det er greit å ikke være enige, og at det er mulig å endre mening, sier Rivedal.

Markus Indrebø-Langlo

Markus Indrebø-Langlo.

Markus er visuell- og videojournalist, og har jobbet i P3 det siste halvåret som videojournalist på ulike SoMe-prosjekter, og på P3 Gull.

Han har tidligere jobbet med innholdsproduksjon for flere ulike aktører, og han har en bachelor i film og TV fra Westerdals.

– Jeg ønsker at gutter skal tørre å engasjere seg mer. Vi må unngå at de samles på anonyme forum fordi de ikke føler seg sett eller ikke blir tatt seriøst. Jeg er sikker på at det er mange gode meninger der ute som fortjener å se dagens lys, sier han.

Powered by Labrador CMS