Skjermdump fra VG+

Neste år skal VG+ i pluss

Håper på en god høst.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er mer enn tre år siden administrerende direktør i daværende VG Nett, Jo Christian Oterhals, sa til Journalisten at han hadde tro på at VG kan kunne tjene penger på iPad.


I dag vet vi at iPad ikke ble det «redningsbrettet» mange trodde og håpet det kunne bli. Likevel bidro det til at VG lanserte tjenesten VG+. Først med to daglige utgaver, senere med kontinuerlige oppdateringer.

Mot balanse

Men inntekter som kan dekke inn kostnadene har latt seg vente på. Men nå tror VG Mobilsjef Tor Jacobsen at de vil komme allerede denne høsten.

– Vi begynner å nærme oss balanse i regnskapene. Vi har gjort store investeringer gjennom de siste årene. Dette har vært smarte investeringer for å sikre oss en langsiktig posisjon. Investeringene er gjort, og vi regner med god økonomi denne høsten. I 2014 tror vi VG+ går i pluss. Det har vi klare forventninger om, og det ser høyst realistisk ut, forteller Jacobsen.

Annonsemarkedet har latt seg vente på i den lukkede betalingstjenesten, men Jacobsen mener at de som har kjøpt annonseplasser får en god effekt.

– Vi tror annonsemarkedet vil få en opptur denne høsten og inn i neste år, sier han.

Flere brukere

I fjor sommer ble det åpnet opp for at flere enheter kan bruke samme abonnement. Jacobsen forteller at den største brukerveksten ikke kommer fra iTunes, med gjennom Schibsteds betalingsløsning Spid. For disse brukerne er det i dag ingen begrensninger på hvor mange enheter som logger seg på det ene abonnementet. I skrivende stund føres det ingen kontroll med dette.

– Det viktigste er folk bruker produktet og er fornøyd med det. Akkurat nå uroer vi oss ikke for det, men om vi ser noen brukere får for mange devicer må vi vurdere å ta et grep.

Nysalg av VG+ kommer særlig gjennom PC-brukere. Likevel er bruken høyest på iPad. Ifølge Jacobsen leser brukerne to-tre artikler på en sesjon ved datamaskinen, men på iPad kan de lese over tjue artikler når de først er inne.

Powered by Labrador CMS