Fra venstre: Simen Tallaksen og Martin Kværnes.

MEDIEFOLK:

DN har ansatt Simen Tallaksen og Martin Kværnes

– DNs ambisjon er å samle de mest dedikerte og talentfulle reporterne hos oss, sier sjefsredaktør.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Simen Tallaksen og Martin Kværnes har fått jobb i DN, skriver avisen i en pressemelding.

Tallaksen kommer fra Klassekampen, der han startet som nyhetsjournalist i 2011 og har vært nyhetssjef siden 2018. Han blir en del av samfunn- og næringslivsgruppen i DN, der han blant annet skal dekke arbeidsliv, i skjæringspunktet mot næringsliv og politikk. Før han startet i Klassekampen, var Tallaksen blant annet ansvarlig redaktør i Universitas.

– Det blir skikkelig gøy å jobbe som journalist igjen! Jeg gleder meg til å jakte nyheter med noen av de flinkeste folka i bransjen, og ser frem til å møte nye kolleger på nyåret, sier Tallaksen.

Tallaksen begynner i DN 1. februar neste år.

– Simen Tallaksen er en drivende dyktig nyhetsjournalist. Både som journalist og leder har han bidratt til en rekke saker og avsløringer som har satt dagsorden i samfunnsdebatten, om blant annet Forsvaret, arbeidsliv og politikk, sier nyhetsredaktør Marianne Johansen.

Martin Kværnes har vært tilknyttet DN siden oktober 2020, først som praktikant, deretter som vikar.

– Dette er en drømmejobb. Hyggelige og flinke kollegaer, interessante og kunnskapsrike kilder. Det skaper en avis som mange har meninger om, og som det er gøy å jobbe i. Jeg gleder meg stort til fortsettelsen, DN dekker spennende stoffområder, som det oppleves ekstra viktig å jobbe med i denne turbulente tiden, sier Kværnes.

I DN har han dekket alt fra finans- og energinyheter til dagligvaremarkedet, og fungert både som reporter, frontsjef og nyhetsleder. Kværnes startet journalistkarrieren som 13-åring i lokalavisen Østerdølen på Koppang.

– Martin Kværnes er et journalistisk talent som har imponert oss. På kort tid har han fått ut en rekke dagsordensettende og interessante nyheter om norsk næringsliv og finans. Han kombinerer evne til å snakke godt med kilder, tabloid teft, hurtighet og allsidig formidlingsevne, sier Johansen.

Kværnes er nå fast ansatt som reporter i avisens finansgruppe.

– DNs ambisjon er å samle de mest dedikerte og talentfulle reporterne hos oss, og Simen og Martin har akkurat de kvalitetene vi jakter på, sier sjefredaktør Janne Johannessen.

Powered by Labrador CMS