Document fikk flest fellelser mot seg i 2021. NRK er som vanlig høyt på lista.
Document fikk flest fellelser mot seg i 2021. NRK er som vanlig høyt på lista.

Disse 10 fikk flest PFU-fellelser i 2021

Document troner høyest på listen, mens Finansavisen har nå elleve fellelser på to år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Etter torsdagens møte i Pressens Faglige Utvalg (PFU) ble det klart hvilke medier som har fått flest fellelser i 2021. Som Journalisten har omtalt tidligere er Document felt i sju av sju behandlede saker i løpet av året.

Ansvarlig redaktør Hans Rustad kommenterte tallene tidligere denne uka.

– Når Document felles syv av syv ganger i PFU har man to valgmuligheter: Enten er det vi som hele tiden gjør feil, eller så er det noe galt med vurderingsevnen til PFU. Jeg vil si at det kanskje er begge deler, sa Rustad til Journalisten.

Nok en gang på verstinglista

Som vanlig er NRK inne på listen over flest fellelser med fem brudd. Til gjengjeld fikk de behandlet hele fjorten* saker mot seg i 2021, noe som er desidert flest blant de innklagede mediene.

Nok en gang er også Finansavisen inne på topplisten over etikkårets syndere. Etter å ha blitt felt seks ganger i 2020 har avisen skjerpet inn litt og reduserer antall fellelser til fem i 2021. Av til sammen fem behandlede Finansavisen-saker har to endt med brudd og tre med kritikk. Både brudd og kritikk regnes som fellelse.

Uhederlig omtalte

Bak de tre største synderne i 2021 følger Saltenposten * og Trav 365 som har fått behandlet tre saker mot seg hvor førstnevnte er blitt felt i samtlige, mens Trav 365 er blitt felt to ganger

Deretter følger fire aviser som har blitt felt to ganger i løpet av året. Nettavisen, Bodø Nu, Telemarksavisa og Oppland Arbeiderblad har alle blitt felt i sine to behandlede saker.

I bunnen av årets liste kommer Agderposten som noterer seg for tre behandlede saker der én endte med brudd, én med kritikk og én frikjennelse.

* I en tidligere versjon av saken skrev Journalisten at NRK har fått behandlet tolv saker i PFU i 2021, og at Saltenposten er blitt felt to ganger i løpet av året. De riktige tallene er henholdsvis fjorten og tre.

Topp 10

Topp 10 brudd på god presseskikk
BruddKritikkSaker behandlet
Document77
NRK514
Finansavisen235
Saltenposten33
Trav 36523
Nettavisen22
Bodø Nu22
Telemarksavisa22
Oppland Arbeiderblad22
Agderposten113

Kilde: PFU-basen

Powered by Labrador CMS