Fox News-journalistene bruke formuleringer som at Biden «har nok stemmer til å bli president», melder CNN.

CNN: Fox News instruerer reporterne til ikke å kalle Biden «president-elect»

Fox News avviser påstanden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Oppdatert med at Fox News avviser påstanden.

Fox News avviser at de har gitt beskjed til sine journalister om ikke å kalle Joe Biden «president-elect» etter at nettverket eventuelt kårer Biden til vinner.

«President-elect» – den valgte presidenten, er tittelen en nyvalgt president har inntil han blir innsatt som president 20. januar.

I stedet skal journalistene bruke formuleringer som at Biden «har nok stemmer til å bli president», melder CNN , som melder at de har sett to interne Fox-dokumenter som viser dette.

Fox News avviser imidlertid påstanden i en uttalelse der kanalen hevder det ikke er skrevet noen slike dokumenter, og at det ikke er gitt slike beskjeder til journalistene.

Ordet ble også brukt på lufta av Fox News-ankeret Bret Baier fredag formiddag. Han ramset opp hva som må til for at Biden vinner, og avsluttet med å si: «Han vil da være president-elect».

Trump-leiren og hans støttespillere har uttrykt raseri mot Fox News for å ha kåret Biden til vinner i Arizona, noe andre medier ennå ikke har gjort.

Det hvite hus ringte til Fox for å klage, og Trumps svigersønn Jared Kushner tok direkte kontakt med Fox' eier Rupert Murdoch. Fox har likevel stått ved sin beslutning.

Fox News hadde ingen problemer med å omtale Donald Trump som «president-elect » allerede dagen etter valget i 2016.

Powered by Labrador CMS