Twitter tar grep foran det amerikanske presidentvalget for ikke å bli brukt i et forsøk på å påvirke det.

Twitter tar grep før det amerikanske valget

Vil ta ned meldinger.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Nettgiganten Twitter varsler at den vil ta ned meldinger som oppfordrer til vold på og etter valgdagen i USA. Tidlige forsøk på å erklære seier vil bli merket.

Det er knyttet stor spenning til hvilken rolle sosiale medier vil spille i årets presidentvalg, der Donald Trump utfordres av Joe Biden. Twitter varsler fredag flere grep de vil ta.

Alle meldinger som kårer en vinner før en vinner er kåret enten av valgkommisjonen eller minst to nasjonale nyhetsmedier, vil merkes med en advarsel.

Plattformen, som er Donald Trumps foretrukne kommunikasjonskanal, vil i tiden fram mot valget 3. november også i utstrakt grad merke meldinger som kommer med falske påstander med en advarsel.

Samtidig varsler Twitter at også politisk villedende meldinger fra kandidatene eller deres folk vil bli merket med en advarsel. Meldinger som tar til orde for vold eller manipulasjon av valget vil bli slettet.

– Vi har allerede styrket størrelsen og kapasiteten til vårt team som jobber med valget, og vil ha den nødvendige staben til å reagere raskt på situasjoner som kan oppstå på Twitter på valgdagen og i dagene som følger, opplyser Twitter.

Powered by Labrador CMS