F.v. nestleder Lars Døvle Larsen i konsernlaget NJE, Mecom-sjef David Montgomery og Carine Johansen, leder for konsernlaget NJE. Foto: Birgit Dannenberg

Ikke bitre eller kritiske

Møtet mellom Montgomery og hans tillitsvalgte handlet om journalistikk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var knyttet spenning til møtet mellom Mecoms toppsjef David Montgomery og lederne i Eddas redaksjonsklubber. Men det var ikke eierskapet eller gjelda som dominerte dagsorden på møtet. Det var det journalistikken som gjorde.

Borgerjournalistikk?

Nestleder Lars Døvle Larsen i konsernlaget NJE forteller at tiden Montgomery tilbrakte med klubblederne gikk til å snakke om hans visjoner for journalistikken.

– De falt ikke helt i smak. Fordi hans visjon er journalistene skal bli mer produktive og så ser han for seg journalister som portvakter, at vi skal ha mer publisistisk ansvar for å behandle innhold fra eksterne leverandører.

– Som fra såkalte borgerjournalister?

– På sett og vis. Det reiser spørsmål om integriteten og om ressursene til å drive journalistikk som innebærer blant annet reising, sier Døvle Larsen.

Litt misunnelig

Nestlederen karakteriserer møtet mellom eieren og de ansattes representanter som godt. Han forteller at deltakerne var engasjerte og hadde mange spørsmål til eieren.

– Det var en god diskusjon.

Men noen særlig debatt rundt eierskapet ble det ikke. Montgomery gjentok sitt budskap om at Mecom er langsiktig i sitt eierskap i Edda, og at det ikke er noen logikk i å selge selskapet nå.

Også klubblederne fra Romsdals Budstikke og Sunnmørsposten var til stede på samlingen, selv om disse straks er en del av Polaris Media.

– Det blir en liten markering på tampen av dagen. Det er litt vemodig at de forlater oss. Og det er nok noen som misunner dem fordi de får nye eiere, sier Døvle Larsen og legger til:

– Men det var ingen bitterhet eller kritikk av salget.

 

Powered by Labrador CMS