Lokalavisa Raumnes kan måtte møte i lagmannsretten. Her fra Øvre Romerike tingrett, f.v. advokat Mathilde Wilhelmsen, Raumnes-redaktør Fred C. Gjestad, tidligere Raumnes-journalist Thomas Frigård og trainee Lise Marit Nyerrød.

Anker Raumnes-frifinnelsen til lagmannsretten

Kan bli ny runde for ærekrenkelsessaken.

Publisert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Taxieieren som saksøkte lokalavisa Raumnes for ærekrenkelser, har besluttet å anke dommen fra tingretten.

Det bekrefter taxieierens advokat Per Danielsen til Journalisten.

Lokalavisa ble frifunnet av Øvre Romerike tingrett i november, da retten ikke fant at det forelå noen ærekrenkelser mot taxieieren.

Taxieieren saksøkte avisa, ansvarlig redaktør Fred C. Gjestad og avisas tidligere journalist Thomas Frigård med bakgrunn i en artikkelserie fra 2017.

Taxieieren uttalte seg og ble navngitt i avisa, men mener at hun snakket med avisa under løfte om anonymitet, at artiklene inneholder uriktige framstillinger og at artiklene sett i sammenheng mistenkeliggjør og beskylder henne for misbruk av offentlige midler.

Advokat Danielsen mener fremdeles krenkelser ble fremsatt mot sin klient, og peker på en lederartikkel i avisa fra september 2017 som et tilfelle der taxieieren ble «blinket ut».

– Uten å nevne navn, men alle vet jo hvem «transportøren» var. Selv redaktøren erkjente i retten i at det var min klient han siktet til da han skrev om «transportøren» og det «oste» av misbruk av offentlige midler, skriver Danielsen i en e-post til Journalisten.

Raumnes-redaktør Fred C. Gjestad er kjent med anken, og fastholder at reportasjeserien er et eksempel på «helt vanlig journalistikk».

– Jeg mener fremdeles at det er en demokratisk rett å få prøvd en sak for retten, men mener også at dette er en sak som kunne vært løst mye bedre med en samtale med oss i forkant, sier Gjestad.

Han legger til:

– Vi mener tingrettsdommen var god og riktig, som slo fast at det ikke var noen ærekrenkelser. Den sier også tydelig at hele reportasjeserien peker mot systemkritikk, ikke personkritikk. Nå er vi i dialog med vår advokat om hvordan vi angriper situasjonen videre.

Eidsivating lagmannsrett opplyser at de foreløpig ikke har mottatt anken.

Powered by Labrador CMS