VG-redaktør Gard Steiro beklager hvordan avisen har håndtert dekningen av danseepisoden mellom 27-årige Sofie og Trond Giske. Arkivfoto: Ned Alley / NTB scanpix

Sterk kritikk mot VG-journalist i TV 2-reportasje om Giske-dansing

Sier VG med viten og vilje publiserte feilaktig sitat fra henne.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2 har onsdag kveld publisert en større reportasje hvor Sofie (27), kvinnen som opptrer i den mye omtalte dansevideoen med Trond Giske, for første gang forteller sin historie.

Her kommer hun med sterk kritikk av VG og VG-journalist Lars Joakim Skarvøy. Særlig reagerer hun på at det i den første artikkelen til VG ble hevdet at hun opplevde møtet med Giske som ubehagelig.

– Da han leste opp artikkelen for meg, sa jeg klart fra om at han måtte fjerne den delen av sitatet. Da sa journalisten at «da ser det rart ut». Jeg svarte at «ja, men da får det bare se rart ut». Han argumenterte mot meg hele veien, selv om jeg gjentok at jeg ikke opplevde hendelsen som ubehagelig, sier Sofie til TV 2.

VG-redaktør Gard Steiro sier til TV 2 at han er oppriktig lei seg.

– Dette gjør inntrykk. Jeg er oppriktig lei meg for opplevelsen hun har hatt med VG. Vi har beklaget overfor henne.

Han sier videre:

– Det har skjedd alvorlige feil, og det har vi brukt tid på å forstå. Det gikk gradvis opp for oss hvor dårlig saken hadde vært håndtert. Da vi forstod alvoret, beklaget vi. Men fortsatt så undersøker vi hva som har skjedd.

Journalist Skarvøy sier til TV 2 at han overlater til Steiro å svare på kritikken.

– Det er vanskelig å si hva som har skjedd, men det er åpenbart at vi ikke har hatt riktig informasjon. Det er ikke Sofies, men vårt ansvar. Det har skjedd en svikt hos oss. Det tar vi på alvor, sier Steiro til TV 2.

Til egen avis sier Steiro:

– Vi kan ikke annet enn å gjenta beklagelsen til alle som var omtalt i saken. Selv om vi fortsatt ikke er kommet helt til bunns, vet vi at VG ga et feilaktig bilde av det som skjedde. Det rammet både kvinnen på filmen og Trond Giske og det er vi virkelig lei oss for.

Saken er så langt ikke klaget inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU), men det håper generalsekretær Elin Floberghagen i Norsk Presseforbund at den blir.

– En slik klage kunne jeg godt tenke meg å få til behandling, så det vil jeg oppfordre til. Det vil være en interessant sak for PFU når det gjelder kontakten med kilder og det å gjengi meningsinnholdet i det de sier, forteller hun til Aftenposten.

Videre sier Floberghagen:

– Det jeg reagerer mest på, er at det ser ut som en veldig kritikkverdig håndtering av en kilde som er uvant med mediene. Hun forteller til TV 2 at hun har forsøkt å rette opp og komme med sin versjon av historien, uten å bli hørt.

Trond Giske sier han er imponert og takknemlig for at Sofie viser mot overfor Norges mektigste mediehus.

– Det står det stor respekt av, sier han til TV 2.

LES MER PÅ TV2.NO:

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS