Kristine Banggren Gripsgård er nyansatt i religionsavdelingen i Vårt Land.
Kristine Banggren Gripsgård er nyansatt i religionsavdelingen i Vårt Land.

MEDIEFOLK:

Vårt Land ansetter Kristine Banggren Gripsgård

Trer inn i stillingen i religionsavdelingen i januar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Vårt Land ansetter Kristine Banggren Gripsgård som journalist i religionsavdelingen. Det melder avisa i en pressemelding.

Gripsgård har journalisterfaring fra Ringerikes blad, Bergensavisen og NRK Hordaland. Hun har også jobbet flere år som politisk rådgiver for KrF, både i byrådet i Bergen, på Stortinget og i Utenriksdepartementet.

– Å samtale rundt temaene religion og tro er noe av det mest interessante jeg gjør, og nå skal jeg få bidra til det i den store offentlige samtalen, sier Gripsgård.

– Jeg er veldig glad for at Kristine har takket ja til jobben. Hun har en svært spennende og relevant bakgrunn for den journalistikken Vår Land skal være best i landet på, sier religions- og featureredaktør Elise Kruse.

Gripsgård kjenner Vårt Land godt fra før. Hun har blant annet skrevet flere kronikker og essay for avisa. I fjor høst skrev hun en kronikk som satte i gang en stor debatt om kristen forkynnelse om seksualitet for unge.

– Kristine har allerede vist at hun forstår hva slags journalistikk vi på religionsavdelingen skal drive med. I tillegg bringer hun inn viktig kompetanse som vil være med å styrke oss på felt og områder vi ønsker å bli bedre på, sier Kruse.

For øyeblikket fullfører Gripsgård en mastergrad i rettsvitenskap ved Universitet i Bergen. Hun starter derfor opp i en deltidsstilling i Vårt Land i første omgang og trer inn i den faste stillingen fra januar 2023.

– Jeg gikk en skikkelig runde med meg selv og tenkte: «Hva har jeg virkelig lyst til når jeg nå fullfører mastergraden?» Jeg hadde rett og slett skikkelig lyst på jobben og være en del av Vårt Land- laget, sier Gripsgård.

Powered by Labrador CMS