F.v.: Redaktør Kari Hesthamar, journalist Sindre Leganger og daglig leder Ellen Wisløff i Svarttrost.

Svarttrost satser på egen hånd: Starter med podkast-dokumentar om dyrekrim

– Vi håper markedet er modent, sier redaktøren.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Denne uken lanserer podkast-produksjonsselskapet Svarttrost dokumentarserien «Drapshundene» – den første i deres egen katalog «Svarttrost Dok».

Det melder selskapet selv i en pressemelding.

– Siden vi startet opp Svarttrost har vår store drøm vært å lansere en egen katalog med høykvalitetsinnhold og god journalistikk, så selvsagt er vi både superstolte og veldig spente, sier ansvarlig redaktør Kari Hesthamar i pressemeldingen.

Hesthamar startet Svarttrost Produksjoner sammen med Sindre Leganger og Ellen Wisløff for tre år siden. I dag teller selskapet ti ansatte, og siden oppstart har de produsert en rekke serier for blant andre NRK, VG og Aftenposten, som Quislings koffert, Dukkemannen, Christoffer-saken og Lommemannen.

Takket nei til trygge avtaler

Våren 2021 gikk investor Martin Kværnstuen inn med 10 millioner i selskapet, og med dette kunne arbeidet med å produsere innhold til egen katalog for alvor starte.

– Våren i fjor var spennende for selskapet, for vi fikk mange gode tilbud fra både Norge, Sverige og Danmark. Men da Martin Kværnstuen gikk inn i selskapet bestemte vi oss for å satse alt i egen katalog. Det var litt smertefullt å takke nei til tryggere avtaler, men da vi først hadde landet strategien kjentes det veldig godt. For oss har det vært viktig å lage innhold vi virkelig brenner for, og som vi eier selv, sier daglig leder Ellen Wisløff.

– Sjokkerende å se

Denne uken lanseres «Svarttrost Dok», som er navnet på selskapets egen dokumentarsatsing med ukentlige publiseringer hvor enn folk lytter til podkast. Episodene skal slippes i det fri, og med dette går Svarttrost en annen vei enn mange andre podkast-produsenter.

– Det er dyre og omfattende produksjoner, så vi håper markedet er modent. Selv kjenner vi ikke til noen andre norske produksjonsselskap som kun jobber i nisjen med dokumentar og journalistisk historiefortelling. Samtidig viser alle lyttertall at publikum vil ha dokumentarer, sier Hesthamar.

Først ut i katalogen er Sindre Legangers serie «Drapshundene». Den tar for seg et miljø i Norge som systematisk avlet fram og trente aggressive hunder til bruk i ulovlig jakt. Saken regnes som en av de groveste bruddene på dyrevelferdsloven.

– Både innad i politiet og i redaksjonene sliter miljøkrim med å bli prioritert. Det har vært sjokkerende å se hva som faktisk foregår i skogene våre. At hundeloven er på høring i disse dager, gjør serien ekstra aktuell sier Sindre Leganger i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS