Familien til den savnede Anne-Elisabeth Hagen kontaktes av svindlere som forsøker å utnytte situasjonen. Her familiens bistandsadvokat Svein Holden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Svindlere plager familien til Anne-Elisabeth Hagen. Melding ble sendt til Medier24 fra kryptert konto

Politiet har en formening om hvem som står bak

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Familien til den savnede Anne-Elisabeth Hagen kontaktes av svindlere som forsøker å utnytte situasjonen.

– Jeg synes det er trist at det er mennesker som forsøker å utnytte en slik situasjon for sin egen vinning, sier familiens bistandsadvokat Svein Holden til VG.

Avisa har lest en fersk melding fra det som skal være en av de mest pågående bløffmakerne. Meldingen ble sendt fra en kryptert epostkonto til nettavisen Medier24 i forrige uke.

I meldingen blir Hagen-familien, bistandsadvokat Holden og politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt omtalt.

Videre blir det hevdet at det er tilbudt livsbevis over videolink i bytte mot 3.000 enheter i monero, den samme kryptovalutaen som løsepengekravet. Politiet mener at meldingen ikke kommer fra en reell motpart.

Bistandsadvokaten opplyser at bløffmakeren begynte å sende meldinger i midten av februar, kort tid etter offentliggjøringen av den siste kontakten fra det man antar er gjerningsmennene.

Etterforskningsleder Brøske sier at politiet fra tidligere saker er godt kjent med personer som etterligner eller utgir seg for å være andre kriminelle.

– Politiet her kjent med at flere medier har mottatt tilsvarende meldinger de siste dagene. Vi har imidlertid ingen grunn til å tro at disse epostene kommer fra en reell antatt motpart, sier Brøske.

Politiet skal ha en formening om hvem som står bak signaturen. Vedkommende skal ikke være bosatt i Norge, får VG opplyst.

Medier24-redaktør Erik Waatland sier følgende til VG:

– Jeg synes det er svært beklagelig dersom en svindler benytter seg av anledningen til å spille et spill med en familie i en sårbar tid. Det er godt å se at norske redaksjoner tar seg tid til å jobbe grundig med denne saken - også når det gjelder faktasjekking av slike falske påstander.

Powered by Labrador CMS