Tiktok er nå forbudt for EU-kommisjonens ansatte.

Datasikkerhet

EU-ansatte må slette Tiktok

Ansatte i EU-kommisjonen og EU-rådet får pålegg om å avinstallere den kinesiske videodelingsappen Tiktok på jobbtelefonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De ansatte i kommisjonen har også fått beskjed fra IT-avdelingen om å fjerne appen fra alle andre enheter med apper tilknyttet arbeidet, skriver Euractiv.

De ansatte har frist til 15. mars. Om ikke de gjør det, mister de tilgangen til jobbmail og andre apper. Bakgrunnen er bekymringen for manglende datasikkerhet på appen.

– Vi er skuffet over denne avgjørelsen, som vi mener er feilaktig og basert på fundamentale misforståelser, sier en talsperson for Tiktok.

EU-rådets sekretariat jobber med å innføre lignende tiltak som kommisjonen, sier en EU-kilde til NTB.

– Det vil si avinstallering av appen på jobbenheter og en oppfordring til ansatte om å fjerne den også på private enheter som har adgang til jobbtjenester, sier kilden. Vedkommende sier sekretariat jobber løpende med datasikkerhetstiltak i samråd med øvrige EU-institusjoner.

Tiktok er eid av kinesiske Bytedance, som har tette forbindelser til myndighetene i Kina. Frykten er at opplysninger om brukerne kan havne i myndighetenes hender.


Powered by Labrador CMS