Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen raser mot Facebook, som skal ha sensurert et av innleggene hans. Foto: Arne Petter Lorentzen / Frp
Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen raser mot Facebook, som skal ha sensurert et av innleggene hans. Foto: Arne Petter Lorentzen / Frp

Per Willy Amundsen hevder han ble sensurert av Facebook

– Dypt problematisk.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over fire år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (Frp) hevder Facebook har advart ham om at de ville fjerne et av hans innlegg. Nå skal de ha gjort alvor av advarslene.

Innlegget som nå skal være slettet, handlet ifølge Amundsen om den britiske islamkritikeren og aktivisten Tommy Robinson.

– Fredag ble jeg oppringt av Facebook og advart: dersom jeg ikke slettet min status om Tommy Robinson, ville de sensurere den. Tilsvarende tok de også kontakt med Statsministerens kontor(!) og Frps administrasjon, skriver Amundsen på Facebook.

– Min beskjed var tydelig: jeg nekter å slette statusen under henvisning til ytringsfriheten, skriver han videre.

Han hevder at Facebook fire dager senere slettet det aktuelle innlegget fra hans side.

– Prinsipielt er dette dypt problematisk, om enn bare et lite eksempel på hvordan ytringsfriheten trues. Facebook er på mange måter en monopolist, skriver Amundsen.

– Dersom de ikke selv klarer å forholde seg til ytringsfriheten, bør Stortinget vurdere om det kan være fornuftig å bruke lovgiving for å beskytte lovlige ytringer på Facebook.

Tommy Robinson er knyttet til UKIP og tidligere leder for det nå forbudte English Defence League.

Powered by Labrador CMS