De ni stortingspartiene brukte over 25 millioner kroner på annonser på Facebook, Instagram og Snapchat i årets valgkamp.
De ni stortingspartiene brukte over 25 millioner kroner på annonser på Facebook, Instagram og Snapchat i årets valgkamp.

Partiene som brukte mest penger i sosiale medier i valgkampen, gikk mest tilbake

Kjøpte annonser for 25 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De ni stortingspartiene brukte over 25 millioner kroner på over 15.000 annonser på Facebook, Instagram og Snapchat i årets valgkamp.

Arbeiderpartiet var den største annonsøren, både i kroner og antall annonser, skriver ekspert på sosiale medier, Ståle Lindblad, i Kom24.

Ap brukte mesteparten av sine annonsekroner på Facebook og Instagram – 7,2 millioner kroner på 6.500 annonser på de to plattformene. Legger man på antall kroner brukt på Snapchat, er summen over 8 millioner kroner.

Deretter følger Frp med over 5,5 millioner til sammen, mens Høyre passerte 4 millioner kroner.

Hvor mye annonsering i sosiale medier har påvirket valgresultatet er ikke kjent, men alle de tre partiene som brukte mest penger i årets valgkamp, gikk tilbake sammenlignet med valget i 2017.

De to partiene som gikk mest fram i stortingsvalget, Senterpartiet og Rødt, var de to som brukte minst penger på annonser i sosiale medier gjennom valgkampen.

Powered by Labrador CMS