Demonstranter marsjerer gjennom gatene i Mandalay, Myanmar, tirsdag 7. desember, i protest mot militæret som har tatt makta i landet.

Facebook med nye restriksjoner mot militæret i Myanmar

Ble tirsdag saksøkt for å ikke fjerne innlegg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Facebooks eierselskap Meta sier onsdag at det utvider restriksjonene på innlegg knyttet til selskaper kontrollert av militæret i Myanmar.

I februar ila selskapet et forbud mot reklame for militærstyrte selskaper i landet, i tillegg til å blokkere statlige myndigheter og medier, som var under militærets kontroll, fra Facebook og Instagram.

Bakgrunnen var militærkuppet og fengslingen av Aung San Suu Kyi samme måned.

Onsdagens tiltak kommer dagen etter at selskapet ble saksøkt i California for angivelig å ha latt være å fjerne innlegg som førte til økt vold mot rohingya-folket i landet.

Militæret i Myanmar er kritisert for sine brutale fremgangsmetoder, og blir anklaget for folkemord mot rohingya-folket. Dette avviser militærjuntaen.

Ifølge aktivister bruker militæret internett for å spre feilinformasjon og hatefulle ytringer.

Onsdagens restriksjoner er «basert på omfattende dokumentasjon fra det internasjonale samfunnet av selskapenes direkte rolle i finansieringen av militærets pågående vold og menneskerettighetsbrudd i Myanmar,» sier Metas Asia-sjef Rafael Frankel.

Militæret kontrollerer store deler av Myanmars økonomi, hovedsakelig gjennom to store holdningsselskaper.

Powered by Labrador CMS