– Fagforbundet feilinformerer

– Gussgards påstand om at det ikke er et forslag til vedtak, men kun en skisse til omorganisering er feil, hevder Fagbladets redaktør Johnny Daugstad.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I dag behandler forbundsstyret i Fagforbundet den omstridte samordningen av forbundets informasjonsavdeling og Fagbladets redaksjon. Møtet beregnes å pågå utover ettermiddagen, men Fagbladets redaktør Johnny Daugstad har intet nytt å fortelle om hva som skjer bak lukkede dører.

– Nei, jeg har ikke hørt noe og forventer heller ikke å høre noe før møteslutt, rundt 17-tida en gang. Så jeg har ingenting å fortelle derfra, sier Daugstad.

Et forslag, ikke bare skisse

Derimot reagerer Daugstad på at Gunnar Gussgard, Fagforbundets administrasjonssjef, i går hevdet at den omstridte omorganiseringen av redaksjonen i Fagbladet og informasjonsavdelingen i forbundet kun er en skisse, og ikke et forslag til vedtak.

– Til det pågående møtet i dag forelå det et forslag fra Fagforbundets Arbeidsutvalg som er bortimot identisk med administrasjonens skisse, hevder Daugstad.

Fagforbundet svarer ikke

Forslaget om en samordning av Fagbladets redaksjon og forbundets informasjonsavdeling har ingen støtte i redaksjonen. De har gitt klart uttrykk for at det vil være uforenlig med bladets formålsparagraf og redaktørplakaten.

Den samme bekymringen ga også Norsk Redaktørforening (NR) uttrykk for i et brev til Fagforbundet for en måned siden. Men NR venter fortsatt på svar på sin henvendelse til Fagforbundet.

– Det er oppsiktsvekkende at vi ikke har fått noe svar på brevet om redaktørplakaten. Det er første gang jeg har opplevd at en bladutgiver ikke har kontaktet oss når det har vært diskusjon om redaktørplakaten, sier assisterende generalsekretær i NR, Arne Jensen, til LO-Aktuelt.

Powered by Labrador CMS