Rune Bernhus har vært konstituert som ansvarlig redaktør i Romerikes Blad i cirka ett år.

Romerikes Blad 

Får ikke fortsette som ansvarlig redaktør: – Sånn er livet

– Jeg er ekstremt glad i alle her og elsker å jobbe med dem, sier Rune Bernhus i Romerikes Blad. 

Publisert

Tirsdag ble det klart at Mads Yngve Storvik blir sjefredaktør i Romerikes Blad fra 1. mai. Han tar over sjefsstolen etter Rune Bernhus, som har vært konstituert redaktør i ett år. 

Var aktuell kandidat

Bernhus bekrefter overfor Journalisten at han var blant aktuelle kandidater til stillingen som ansvarlig redaktør.

– Da stillingen opprinnelig ble utlyst søkte jeg jobben og ville ha den. Slik var det også nå. Så jeg har vært inne flere runder før jul og på nyåret, og har fått signaler på at jeg var med til slutt. Det er ikke noen hemmelighet at jeg har ønska jobben, sier Bernhus.

– Er du skuffa?

– Sånn er livet. Jeg har hatt et særdeles spennende og lærerikt år. Jeg er ekstremt glad i alle her og elsker å jobbe med dem. De har gitt meg mye glede, og jeg glad for støtten de viser meg.

For signalene Bernhus har fått fra både ansatte og påtroppende sjefredaktør, er at de ønsker ham med videre i en ny rolle i Romerikes Blad. Han sier han fortsatt er ansatt, men at han ikke har ofret så mye tid på fremtidstanker ennå.

– Jeg oppfatter at Storvik ønsker meg med videre. Innholdet i en sånn jobb har jeg ikke diskutert med ny sjef, men vi har snakket kort én gang, og han sa at vi utfyller hverandre godt og at han håper jeg blir med videre.

Bernhus har jobbet i Romerikes Blad siden 2007, foruten en toårsperiode i Avisa Oslo. 

– Håper han fortsetter

Klubbleder i Romerikes Blad, Espen Børrestuen, sier til Journalisten at Bernhus har gjort en fantastisk jobb som konstituert redaktør.

– Vi håper at han fortsetter i en rolle i Romerikes Blad, og at han blir en viktig person for oss i årene som kommer.

Børrestuen sier de ansatte har vært involvert i ansettelsesprosessen med ansattrepresentant i ansettelsesutvalget, og at han som tillitsvalgt har vært orientert på normalt vis.

– Vi tror og håper at dette kommer til å bli bra. Storvik har lang erfaring fra mediebransjen og har hatt toppjobb i NTB. Vi har store forventinger og tror det blir bra et samarbeid.

Powered by Labrador CMS